zapri
...

Zamrzovanje brez odvečnega ledu

DOM
14. 5. 2018

Ustrezno zamrzovanje hrane je presenetljivo preprosto:

1. Zamrznite sveže sadje in zelenjavo na vrhuncu zrelosti. Na ta način ohranita vitamine, minerale, okus, barvo in videz ter sta v nekaterih primerih celo bolj zdrava kot sveža živila, ki izgubijo svežino, okus, vitamine in minerale, medtem ko čakajo, da jih zaužijemo.

2. Nepraktično? Nikakor, ampak nepogrešljivo. Hrano in jedi, pripravljene za zaužitje, je treba zamrzniti v porcijah, ki ustrezajo enemu obroku. Tako boste imeli vaše najljubše jedi celo leto zlahka pri roki, zdrave obroke pa boste lahko pripravili še hitreje.

3. Skrbno organizirano in lepo pregledno. Izognite se nejevolji zaradi iskanja po predalih, dokler vas močno ne zazebe v roke! Hrano je treba ustrezno zapakirati, skrbno označiti in shraniti v predal zamrzovalnika. Tako boste vedno vedeli, katera hrana je kje in kako dolgo jo hranite.

4. Prihranite energijo, ki bi jo sicer vložili v naporno odtajanje in čiščenje zamrzovalnika. Namesto tega vložite prihranke v novejši model s tehnologijo NoFrost, ki omogoča učinkovito kroženje hladnega zraka za odstranjevanje vlage iz zamrzovalnika. To preprečuje nabiranje ledu na stenah zamrzovalnika in sreža na hrani. Čiščenje zamrzovalnika bo tako postalo odvečno opravilo in samo še oddaljen spomin.

5. Z zamrzovanjem hrane tudi do večjega prihranka! Zamrznjena hrana ohrani svojo obliko, videz, okus, vitamine in minerale, hkrati pa zmanjša vaše stroške! Prihranite lahko dvakrat! Prvič tako, da prihranite stroške nakupa sveže (ali celo nesezonske) hrane, drugič pa tako, da prihranite stroške elektrike, saj novejši hladilniki z zamrzovalnikom s tehnologijo NoFrost delujejo učinkoviteje, zamrznejo hitreje in porabijo veliko manj energije kot starejši modeli.

Brez ledu, brez težav: nič več sitnosti s hladilniki z zamrzovalnikom NoFrost.

Za še preprostejše zamrzovanje hrane preskusite hladilnike z zamrzovalnikom NoFrost Gorenje. Tehnologija NoFrost ne preprečuje samo nabiranja sreža na hrani in ledu v notranjosti zamrzovalnika, ampak tudi ohrani hrano v takšni obliki, kot je bila v času shranjevanja.

Tako boste lažje našli živilo, ki ga iščete, hrana bo ohranila svojo kakovost, barvo in aromo, vi pa boste povsem izkoristili razpoložljiv prostor. Zaradi kombinacije intenzivnega kroženja zraka in razvlaževanja vam tudi nikoli več ne bo treba odtajati vašega hladilnika z zamrzovalnikom ter očistiti nabranega ledu.

Preberite tudi: