zapri
...

Širne notranje planjave: ustvarjalne rešitve za preživljanje zime doma

OPRAVILA
3. 12. 2018

Zima je krasen čas za raziskovanje narave, hkrati pa ponuja veliko priložnosti za kakovostno preživljanje časa doma. Na primer sproščeno zimsko soboto ob ustvarjanju v kuhinji ali mrzel zimski večer v objemu vaših najdražjih med pripravo doma stisnjenega olja. Sledi nekaj idej, kako popestriti vaše zimske dni v udobju vašega doma.

Posušeni jabolčni krhlji. Doma posušeni jabolčni krhlji, postreženi s čajem, so odlična ideja za zimsko popoldne v toplem zavetju doma. Jabolka olupite in odstranite peške, nato pa uporabite pečico ali sušilnik hrane za pripravo zdravega prigrizka v mrzlih zimskih trenutkih.

Doma stisnjeno olje. Ali ste že kdaj pomislili, kako mega bi bilo imeti svoje lastno, doma stisnjeno olje, pripravljeno za sveže zmešano solato na začetku poletja? Uporabite lahko različne oreščke in semena, od mandljev in pistacij do sezamovih ali lanenih semen, da stisnete čisto svoje olje s stiskalnico za olje.


Doma pečen kruh. Nič se ne more primerjati z vonjem po sveže pečenem kruhu iz pečice ali bližnje pekarne. Zakaj ne bi sobotno jutro začeli malo prej in s štruco toplega, domačega kruha pripravili presenečenje za svoje najdražje? Zveni popolno, mar ne?

Sveže stisnjeni sokovi. Sveže stisnjen pomarančni sok in limonada sta polna vitaminov in dobra popotnica za začetek zimskega dne. Dodajte ščepec cimeta, da pričarate božično vzdušje, ali nekaj ingverja, da okrepite svoj imunski sistem.  Za pripravo sokov in smutijev lahko uporabite tudi drugo sadje in zelenjavo ter okrepite odpornost cele družine na sezono gripe. 

Spustite v svoj dom svežo energijo. Zima ni samo čas za ustvarjalnost v kuhinji, ampak tudi izvrstna priložnost za temeljito čiščenje vašega doma. Naj bo to vaša kuhinjaomare ali katera koli druga soba, očistite svoj dom in se znebite krame. Spomladansko čiščenje opravite predčasno, zato da boste lahko ob prihodu daljših in toplejših spomladanskih dni samo še uživali.

Osebna tovarna popolnih okusov: vgradne pečice

Oblika HomeMade, ki se zgleduje po tradicionalnih obokanih pečeh, ostaja ena najkoristnejših lastnosti pečic Gorenje, saj skrbi za prosto kroženje vročega zraka. Jed je zaradi tega optimalno segreta oziroma pečena: znotraj sočna, zunaj hrustljava.

Preberite več