zapri
...

Ravnanje z zelo pomembnimi (VIP) oblačili

OPRAVILA
16. 2. 2017

Najljubša oblačila naj bodo deležna posebne obravnave. Preberite nekaj primerov, ko oblačila in pralec potrebujejo posebne rešitve.

Kako oprati športni dres? Izberite intenzivno.

Takoj izberite funkcijo intenzivno. Ta posebni intenzivni program, s katerim lahko operete do 7 kilogramov zelo umazanega, ne občutljivega perila na temperaturah do 60°C. Program izbira kombinacijo številnih ritmov pranja, ki perilo temeljito operejo.

Kako prati oblačila za morske pošasti in princeske? Mešani program.

Lahko naredite dvoje: razvrstite po barvi in tkanini, kar priporočamo pri vsakem pranju, ali pa uporabite poseben mešani program. Pri temperaturi 30°C lahko operete do 7 kg različnih tkanin. Celo občutljive tkanine, kot je viskoza in drugi sintetični materiali, se lahko mešajo z bombažem.

Da bo vaša športna obleka pri pranju ohranila obliko, uporabite naslednji nasvet.

Oblačila niso umazana, samo potna (treba jih je prati pri 60°C). Izberite nižjo temperaturo in bolj nežno pranje. Izberete lahko tudi poseben program na pralnih strojih Gorenje »Tek«, ki pere pri 40°C in uporablja centrifugo s 1000 obrati. Tako oblačila in okolje ohranijo obliko.

Izognite se likanju: izberite enostavno likanje.

Izberite poseben program »Enostavno likanje«, ki perilu doda več vode, prva in zadnja centrifuga pa sta počasnejši, zato se oblačila ne zmečkajo. 

Kako pranje brez skrbi prepustiti najstniku: vnaprej nastavite program pranja.

Mama in oče sta najboljša na svetu, ampak ves čas nam pa le ne bosta prala perila. Celo najbolj odsoten najstnik ga lahko opere – preprosto izbere enega od maminih ali očetovih vnaprej nastavljenih programov, kot so: "pranje po zabavi", "hokejsko pranje" ali "praznično pranje". Gorenjev pralni stroj model Premium Touch omogoča tudi omenjeno funkcijo.

Kako zmanjšati nevarnost alergij v vaši družini: več vode, manj pene.

Na žalost so alergije precej pogoste. In eden od razlogov je, da veliko ljudi pri pranju perila uporablja preveč praška. Po pranju perila sredstvo za pranje ostane v oblačilih, zato upoštevajte navodila za doziranje na embalaži – nikakor ne dodajajte več! Lahko tudi kupite stroj, ki bo namesto vas popravil škodo.  Vsi pralni stroji Gorenje imajo posebne funkcije za tiste, ki so občutljivi na sredstva za pranje, ali pa so nanje alergični. Stroji imajo tudi nadzor pene, ki nadzoruje količino pene. Če je te preveč, pralni stroj samodejno dodatno spere perilo.

Pralec nežnega srca: generacija Gorenjevih pralnih strojev SensoCare

Tehnologija SensoCare poskrbi za učinkovito oprano perilo. Ustvarja optimalno kombinacijo temperature, vode, časa in hitrosti vrtenja bobna. Kadar oblačila potrebujejo prav posebno nego, je mogoče programe za bombaž in sintetična vlakna nagraditi z različnimi načini pranja.

Preberite tudi: