zapri
...

Preprosto pakiranje – šest korakov do sproščene rutine pred potovanjem

OPRAVILA
22. 7. 2018

Zunaj sije sonce in poletje trka na naša vrata. Z eno nogo smo že na počitnicah. Pred odhodom moramo le še spakirati nekaj osnovnih stvari.

1. Naredite seznam. Pripravite seznam vseh osnovnih stvari, ki jih potrebujete za dopust. Nato preprosto dodajte oblačila in posebno opremo, ki jo boste morda potrebovali na svoji počitniški destinaciji. Ne pozabite preveriti vremenske napovedi!

2. Perilo operite vnaprej. Kaj pa če vseeno opazite, da ste pozabili oprati svojo najljubšo majico? Nikar ne skrbite, na pomoč vam bodo priskočili hitri programi vašega pralnega in sušilnega stroja. Nekateri pralni stroji lahko operejo vaše perilo v manj kot 20 minutah.

3. Načrtujte čas pakiranja.  Nikar ne odlagajte priprave prtljage do zadnje minute. Namesto tega vsak dan v tednu pred odhodom namenite 10 minut pakiranju. Tovrstna priprava prtljage ne bo samo manj strašljiva, ampak tudi bolj učinkovita, saj boste imeli čas, da premišljeno izberete, kaj boste vzeli s seboj, namesto da pol ure pred odhodom v kovček vržete naključno izbrane stvari.

4. Vakuumsko pakiranje. Če niste ravno oseba, ki bi znala vzeti s seboj na dopust malo stvari, poskusite vakuumsko pakiranje. Uporabite vakuumske vrečke in presenečeni boste, koliko dodatnega prostora boste pridobili v kovčku.

5. Vrečke z zadrgi podobnim zapiralom. Če boste potovali z letalom, bi vrečka z zadrgi podobnim zapiralom morala biti ena izmed ključnih stvari na vašem seznamu. Ne samo zaradi varnostnega preverjanja na letališču, ampak tudi zato ker preprečuje razlitje tekočin po vaših oblačilih. Lahko so tudi zelo priročne za organiziranje manjših stvari, na primer zdravil, majhnih električnih naprav in drugih potrebščin.   

6. Ostanite pozitivni. Imejte v mislih, da je to začetek vaših počitnic. Nikar ne pustite, da vam jih uniči stres zaradi pakiranja.


Življenje je zapleteno. Naj bo pranje perila enostavno.

Novi pralni in sušilni stroji Gorenje WaveActive združujejo najnovejšo tehnologijo s preprosto uporabo in visoko energetsko učinkovitostjo. 

Edinstveno oblikovan boben WaveActive s posebnimi 3D rebri v obliki vala zmehča vlakna, zato da je perilo povsem čisto in suho, hkrati pa skoraj ne potrebuje likanja. Zato da lahko vi posvetite čas temu, kar je res pomembno.


Preberite tudi: