zapri
...

Praktični nasveti za čiščenje kuhinje in hladilnika ter drugi uporabni nasveti

OPRAVILA
12. 2. 2017

Kako pomesti tla, ne da bi pri tem dvignili oblak prahu, ki kroži in ne gre v koš za smeti? Kako mravlje izginejo brez strupenih pesticidov? V naslednjem zapisu bomo odgovorili na zastavljeni vprašanji in podali še nekaj nasvetov za čiščenje.

Kako preprečiti dviganje prahu, ko pometate kuhinjska tla? Rešitev se skriva v lističih čaja.

Zelo uporaben gospodinjski nasvet: po lesenih tleh potresite mokre lističe čaja, saj ti pomagajo pri zbiranju prahu. Enako velja za pepel in drugo umazanijo, ki kar poleti iz smetišnice.

Kako mravljam preprečiti dostop do kuhinjskih omaric? Okrasite jih z meto.

Uporabite star gospodinjski nasvet in omarice okrasite z meto. Vejice posušene mete, ki visijo na kuhinjskih omaricah, bodo odvrnile mravlje. Meto lahko tudi posadite blizu vrat in oken.

Kako preprečiti neprijeten vonj v hladilniku? Uporabite kavino usedlino

Če je v hladilniku neprijeten vonj, na primer po siru, čebuli ali ribah, ga lahko preženete s kavno usedlino iz aparata za kavo.  V hladilnik dajte posodico z usedlino in čez nekaj časa bo neprijeten vonj zginil.

Odstranjevanje vonja iz kozarcev? Položite jih na led.

Kozarce najprej pomijte, nato odprte kozarce in pokrovčke položite v zamrzovalnik. Čez en dan bodo bakterije (in neprijeten vonj) izginile.

Kako doseči, da bodo steklene police  kristalno čiste? Obrišite jih z limono.

Steklo je zelo moderno. Steklene mize. Steklene police. Steklena vrata. Vendar pa čiščenje zahteva veliko časa. Če jih brišete s krpo, se poznajo črte. Če vas črte motijo, upoštevajte naslednji nasvet: na steklo stisnite limonin sok in obrišite s papirjem. Vaša steklena miza se bo bleščala.

Varuhi vitaminov: hladilniki IonGeneration

Hladilniki so središče vsake kuhinje. Njihovo poslanstvo je preprosto – poskrbeti, da vam je najljubša hrana vedno na voljo. Hladilniki IonGeneration iz Gorenja z različnimi pametnimi tehnologijami posnemajo pogoje, podobne tistim, ki so v naravi, in s tem ohranjajo hrano svežo, okusno in polno življenjsko pomembnih vitaminov.

Preberite tudi: