zapri
...

Molji, gube in likanje

OPRAVILA
17. 2. 2017

Kako zlikati srajco? Oops, nastala je luknja – saj ne morejo biti molji! Kako se jih znebiti? Odgovora na zgornji vprašanji in mnoga druga vprašanja boste našli v nadaljevanju.

Da se oblačila v sušilnem stroju ne bodo zmečkala, sušite v Gorenjevem sušilnem stroju.

Če srajco sušite v sušilnem stroju Gorenje, srajca ne bo zmečkana. Sušilni stroj takoj, ko so oblačila suha, doda mrzel zrak, tako so oblačila manj zmečkana. Stroj tudi suha oblačila še eno uro po zaključku sušenja vsakih 5 minut zavrti.

Da se v vaša oblačila ne bodo naselili molji, uporabite olupke.

Priporočljiv nasvet za tiste, ki omaro počistijo samo enkrat na leto: med oblačila in čevlje v omare in predale razporedite limonine ali pomarančne olupke. Olupke nekajkrat na leto zamenjajte.

Kako se izogniti moljem in vašim oblačilom dodati svež vonj ? Izberite sivko.

Molji ne marajo dišeče sivke. Če se želite izogniti moljem, v omaro dajte pest sivke. Sivka odganja molje, vašim oblačilom pa dodaja aromatičen in svež vonj.

Kako zlikati srajco? Preberite vodič.

Vedno začnite z najmanjšim delom: ovratnik, manšete, rokavi in na koncu zlikajte 'telo'.
1. Ovratnik zlikajte na obeh straneh.
2. Manšete zlikajte na notranji in na zunanji strani.
3. Zlikajte obe strani rokavov. Rokave poravnajte tako, da guba od likanja teče po šivih.
4. Zlikajte ramenski del.
5. Zlikajte obe prednji strani, med gumbi in žepi.
6. Na koncu zlikajte še zadnji del srajce.

Da na poslovnem potovanju ne boste imeli zmečkanih oblačil, uporabite paro.

Ali so se oblačila v kovčku zmečkala? Vi pa nimate likalnika. Zmečkano oblačilo obesite v kopalnico in odprite vročo vodo. Zaprite vsa vrata in okna v kopalnici. Para vroče vode pronica v oblačilo in odstrani gube. Če pa nimate dostopa do kopalnice, vzemite s seboj razpršilo. Oblačilo popršite z vodo in pustite oblačilo v vodoravnem položaju, da se posuši. Oblačila ne obešajte.

 

Pralec nežnega srca: generacija Gorenjevih pralnih strojev SensoCare

Tehnologija SensoCare poskrbi za učinkovito oprano perilo. Ustvarja optimalno kombinacijo temperature, vode, časa in hitrosti vrtenja bobna. Kadar oblačila potrebujejo prav posebno nego, je mogoče programe za bombaž in sintetična vlakna nagraditi z različnimi načini pranja.

Preberite tudi: