zapri
...

Kako se izogniti likanju: preverjeni nasveti

OPRAVILA
4. 10. 2018

Nikar ne berite tega, če obožujete likanje! Ali ste še vedno z nami? V nadaljevanju bomo opisali pet preverjenih nasvetov, ki vam bodo pomagali zmanjšati čas, ki ga namenite temu nezanimivemu opravilu. In ni za kaj!

1. Uporabite ledene kocke. Nagubana oblačila vstavite v sušilni stroj skupaj z nekaj ledenimi kockami. Nastavite najbolj vročo temperaturo, ki jo prenesejo vaša oblačila, stroj pa naj deluje 15 minut. Para iz talečih se ledenih kock bo hitro in preprosto odstranila gube. Ali pa izberite sušilni stroj s parno tehnologijo, ki ne zgladi samo gub, ampak tudi odstrani alergene.

2. V stroj ne vstavite prevelikih količin perila. Bodimo odkriti: vsi smo že to storili.  Kakršen koli je že bil razlog, rezultati niso bili ravno briljantni. Madeži najverjetneje niso bili odstranjeni, oblačila pa so bila vsa zamotana ali celo poškodovana. Če želite to preprečiti, vedno zagotovite, da imajo oblačila v pralnem stroju dovolj prostora za premetavanje naokoli. 

3. Po pranju stresite oblačila. In nato jih pravilno obesite na vrv. Če želite preprečiti odtise ščipalk, ki jih je treba zlikati, obesite oblačila na najmočnejšem delu tkanine. 

4. Privoščite si dolg tuš. Ali nimate časa za likanje? Želena oblačila preprosto obesite v kopalnico, medtem ko uživate v vročem tušu, in pustite, da para opravi svoje. Lahko pa tudi nalijete vodo v steklenico z razpršilom, popršite nagubano oblačilo in ga obesite ali položite na ravno površino. Med sušenjem bodo gube izginile. 

5. Izločite določene kose oblačil. Vaša babica bi se nad to zamislijo morda namrdnila, vi pa pomislite, katere kose perila je res treba likati. Srajco, ki jo nosite v službo? Zagotovo! Brisače in posteljnino? Ne nujno. Če izločite nekatere kose perila, lahko prihranite mnogo ur likanja. 

6. Naredite likanje zabavno. Včasih se temu presnetemu likanju preprosto ne morete izogniti, lahko pa ga vsaj naredite čim prijetnejšega. Prižgite odišavljeno svečo, nalijte si kozarec vina in prestavite na svojo najljubšo oddajo. Kup perila bo izginil, kot bi mignil. 

Pralni stroji WaveActive Gorenje so zasnovani za učinkovito, preprosto in okolju prijazno čiščenje umazanega perila. 

Pralne funkcije WaveActive zajemajo najnaprednejše tehnologije čiščenja: 

  • edinstveno oblikovan boben WaveActive s posebnimi 3D rebri v obliki vala za najmehkejšo nego oblačil;
  • IonTech, ki izkorišča moč ionov in zagotavlja optimalne pralne rezultate; 
  • SteamTech, ki s paro učinkovito navlaži in nato razgradi umazanijo.


Preberite tudi: