zapri
...

Hladna oblačila, hladno poletje

OPRAVILA
7. 8. 2018

Sončni poletni dnevi nas kar kličejo, da preživimo čim več časa na prostem. Ampak kako naj nam bo hladno v vročini? Vse je odvisno od tkanin, ki jih nosimo na sebi.

Bombaž: najbolj razširjeno blago iz naravnih vlaken. Je mehka tkanina, ki vpija vlago in diha ter pusti zraku, da kroži, zato je ravno prava izbira za poletje. Povrh vsega pa se hitro suši in ne povzroča alergičnih reakcij. 

Lan: oblačila iz lanenega platna so izjemno zračna in vpojna. Njihova edina slaba stran je, da se hitro zmečkajo, zato niso zelo primerna za svečane priložnosti. 

Svila: manj zračna od bombaža in lanu, ampak še vedno odlična izbira za elegantne poletne priložnosti. Zapomnite pa si, da je oblačila iz težke svile poleti bolje pustiti v omari.

Viskoza: nekateri pravijo, da so oblačila iz viskoze dobra za poletje, drugi pa jih ne marajo, ker so sintetična. Ne glede na to pa je viskoza mehka, gladka in udobna tkanina, ki se lepo ovije okoli telesa.

Izogibajte se:  sintetičnim tkaninam, kot sta poliester in najlon. Ne izberite vodo-odbojnih tkanin, saj bo poleti v njih pot kar tekel od vas.


Življenje je zapleteno. Naj bo pranje perila enostavno.

 
Novi pralni in sušilni stroji Gorenje WaveActive združujejo najnovejšo tehnologijo s preprosto uporabo in visoko energetsko učinkovitostjo. 

Edinstveno oblikovan boben WaveActive s posebnimi 3D rebri v obliki vala zmehča vlakna, zato da je perilo povsem čisto in suho, hkrati pa skoraj ne potrebuje likanja. Zato da lahko vi posvetite čas temu, kar je res pomembno.

Preberite tudi: