zapri
...

Zelenjavni suflé

HRANA
7. 1. 2019

No, prišel je januar, zato je čas za zdravo hrano. Da bi čim bolj okrepili svoj imunski sistem in se ubranili vseh virusov, mora zaužita hrana biti polna vitaminov in mineralov. Poskusite pripraviti zelenjavni suflé, ki je odlična izbira za zgodnje kosilo ali lahko večerjo.

Sestavine:

  • 3 jajca
  • 3 bučke
  • 1 korenček
  • 2 paradižnika
  • 500 ml mleka
  • 3 žlice bele pšenične moke
  • 1 žlička soli
  • 1 ščepec popra
  • 120 g naribanega sira
Ločite rumenjake od beljakov. Stepite beljake z nekaj tople vode, dokler se ne začnejo tvoriti trdi vrhovi. Na tanko narežite zelenjavo in jo prelijte z zmesjo iz stepenega mleka, rumenjakov, moke, soli in popra. Nežno vmešajte stepene beljake. Zlijte mešanico v namaščen pekač in po vrhu posujte sir. Če ste ponosni lastnik ali lastnica kombinirane parne pečice Gorenje, preprosto zaženite samodejni program za zelenjavni suflé. Če imate kakšno drugo pečico, jo za 50 minut nastavite na 150 °C ter vklopite infra grelo z ventilatorjem.
Dovršen vir zdravja in okusa: vgradne parne pečice

Kombinirana parna pečica Gorenje ponuja vse v enem: vročino, paro in sous vide. Če želite, da bo vaša hrana polna okusa, vitaminov, mineralov in hranil ter da bo poleg tega ohranila veličastno strukturo, je ta pečica ravno prava izbira za vas.

Preberite tudi: