zapri
...

Tunin zrezek

HRANA
7. 1. 2019

Za pripravo tega recepta potrebujete svežo tuno, da boste lahko izkoristili poln okus ribe. Začinjen z rožmarinom in timijanom ter pokapljan z limono, bo ta obrok naravnost odličen. Postrezite ga z zelenjavno prilogo.

Sestavine:

  • 150 g tuninega zrezka
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 ščepec soli
  • 1 ščepec popra
  • 1 vejica rožmarina
  • 1 vejica timijana
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1 rezina limone

Za hitro pečenje:
  • 2 žlici olivnega olja
V zrezek vtrite olje in začimbe, za še močnejši okus pa ga marinirajte v hladilniku do 24 ur pred pripravo. Hrano dajte v vakuumsko vrečko, ki je primerna za kuhanje po metodi sous vide. Vrečko vakuumsko zatesnite in jo postavite v pečico. Ko je konec samodejnega programa, vzemite zrezek iz vrečke. Če nimate parne pečice, lahko uporabite palični kuhalnik sous vide. Postavite vrečko za eno uro v vodo s temperaturo 60 °C. Ko je zrezek kuhan, ga na obeh straneh narahlo osušite. Zagrejte ponev na močnem ognju. Zrezek na hitro, na vsaki strani minuto ali dve, popecite v ponvi.
Nežen vir zdravja in okusa: vgradne parne pečice

Gorenjeva kombinirana parna pečica ponuja vse v enem: vroč zrak, paro in kuhanje sous-vide. Če si želite izjemno okusne hrane, polne vitaminov, mineralov in hranil ter povrhu vsega z izjemno teksturo, je to pečica za vas.

Preberite tudi: