zapri
...

Popolni »blatni« rjavčki

HRANA
1. 1. 2017

Kako preveriti, če je čokoladno pecivo pečeno? Pomislite na blato.

Vedno bi moralo biti  dovolj prostora za čokolado. Čokoladno pecivo bo zelo okusno, če vas ne skrbijo dodatne kalorije, čokolade in maščobe. Kalorije štejte kdaj drugič.


Štejte do 300 in zmešajte:

- 300 g stopljene čokolade,
- 300 g masla,
- 300 g sladkorja,
- 12 rumenjakov (preverite, kako porabiti beljake, ki so vam ostali >>).

Pecite v pečici pri 180 stopinjah. Pecivo je pečeno, ko je zgornja plast trda. Ko ga vzamete iz pečice, naj se trese, mešanica pa naj bo videti kot blato.


Dober tek!

Osebna tovarna popolnih okusov: nova generacija vgradnih pečic

Oblika HomeMade: oblika, ki se zgleduje po tradicionalnih obokanih pečeh, ostaja ena najboljših lastnosti pečic Gorenje, saj skrbi za prosto kroženje vročega zraka. Ta se enakomerno porazdeli in tako jedi zaobjame v celoti, z vseh strani. Jed je zaradi tega optimalno segreta oziroma pečena: znotraj sočna, zunaj hrustljava.

Preberite tudi: