zapri
...

Riba na žaru za lahko poletno večerjo

HRANA
24. 7. 2018
Riba na žaru je popoln obrok za poletni čas, saj je lahka, sveža in okusna. Ta zdrava jed v mediteranskem slogu je popolna izbira za večerjo z malo maščob in kalorij, ob njej pa boste zares zdrsnili v pravo počitniško vzdušje. V nadaljevanju je eden izmed naših najljubših receptov, s katerim boste lahko pripravili hiter in lahek obrok.

Sestavine
  • 2 postrvi
  • 1 strok česna
  • 1 vejica peteršilja
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 ščep rožmarina
  • sol in poper

Očistite ribi in ju osušite s papirnato brisačo. Naoljite ribi in rešetko za žar iz pečice. V notranjost rib vtrite sol in začimbe. Pecite jih na žaru 23 minut pri 210 °C in jih obrnite po 15 minutah. Postrezite ribi s krompirjem in zelenjavo na žaru ali preprosto zeleno solato za še lažji obrok.

Osebna tovarna popolnih okusov: vgradne pečice

HomeMade oblika pečice, ki se zgleduje po tradicionalnih obokanih pečeh, ostaja ena najkoristnejših lastnosti pečic Gorenje, saj skrbi za prosto kroženje vročega zraka. Ta se enakomerno porazdeli in tako jedi zaobjame v celoti, z vseh strani. Jed je zaradi tega optimalno segreta oziroma pečena: znotraj sočna, zunaj hrustljava.

Preberite tudi: