zapri
...

Pečen in glaziran korenček

HRANA
3. 12. 2018

Če iščete prilogo, ki je res preprosta, njen videz in okus pa je podoben pravi mojstrovini, imamo za vas pripravljeno ravno pravo rešitev.  


Sestavine:

korenje
  • olivno olje
  • provansalske začimbe
  • sol
  • poper


Preliv:
  • med
  • gorčica
  • jabolčni kis

Posip:
  • pinjole
  • semena granatnega jabolka
  • mikrozelenje

Olupite korenčke. Oblijte jih z olivnim oljem in začinite s provansalskimi začimbami, soljo in poprom. Položite jih na peki papir in pecite 30 minut v vnaprej ogreti pečici ali jih popražite v ponvi. Nato pripravite preliv iz medu, gorčice, soli, popra in jabolčnega kisa. Dobro zmešajte. Prelijte to mešanico prek pečenih korenčkov in dodajte pražene pinjole, semena granatnega jabolka in mikrozelenje.

Indukcijska kuhališča, ki se popolnoma zlijejo z vašim slogom kuhanja

Ne glede na to, ali pripravljate obrok zase ali celo družino, indukcijska kuhališča Gorenje vedno poskrbijo za povsem dovršeno doživetje v kuhinji. Z neskončno izbiro natančnih nastavitev, ki poenostavijo vašo uporabo kuhalne površine, priprava obrokov ni bila še nikoli tako preprosta, intuitivna in priročna.

Preberite tudi: