zapri
...

Okusna juha, ki jo pripravite v petih minutah

HRANA
6. 3. 2017

Kako v petih minutah narediti omako za pet zvezdic?

Mnoge straši misel na pripravo omake, ker so prepričani, da je edini način za dobro omako rezervacija mize v najbližji restavraciji z Michelinovimi zvezdicami. Enostavno je!


Zapomnite si formulo:

1. Zavrite ½ litra vina (belo vino za piščanca, teletino in ribe, rdeče za govedino, jagnjetino in purana) in na kocke narezano čebulo.
2. Dodajte ¼ litra smetane.
3. Dodajte mesno juho (ali eno jušno kocko)
4. Po želji: dodajte gobe ali zelišča, kot so pehtran, koper ali peteršilj.


Ali je mogoče mesno juho spet narediti čisto?

Da, če juhi dodaste jajčno lupino, se bodo nečistoče nalepile na notranjo stran lupin. Ne pozabite juhe še enkrat zavreti, da se izognete salmoneli. Ostanek juhe zamrznite, in tako boste vedno imeli pri roki mesno juho – in omako.


Dober tek!

Popoln okus: nova generacija kuhališč

Gorenje so zasnovana kot orodja, ki so preprosta za uporabo in ki vsakomur omogočajo izvrstne rezultate. Vsa indukcijska in plinska kuhališča ter kuhališča s HiLight greli ponujajo funkcije in lastnosti, s katerimi je kuhanje povsem preprosto.

Preberite tudi: