zapri
...

Na žaru pečeni šparglji z mandlji, maslom in parmezanom

HRANA
17. 4. 2018

Ta pomladna jed je odličen prigrizek, predjed ali priloga.

Sestavine
  • 200 g špargljev
  • 1 žlica praženih mandljev
  • 1 žlica masla
  • olivno olje
  • parmezan


Šparglje 2 minuti blanširamo v vreli slani vodi. Nato jih odcedimo, pokapljamo z olivnim oljem in premešamo. Segrejemo ponev za žar, nanjo položimo stebla špargljev in jih nekaj minut pečemo na močnem ognju. Ves čas jih obračamo, da so z vseh strani lepo zapečeni. Medtem v ponvi stopimo maslo. Šparglje razdelimo na 2 krožnika, jih začinimo po okusu in obe porciji pokapljamo s stopljenim maslom ter potresemo s praženimi mandlji in naribanim parmezanom.

Mi življenje poenostavimo. Vi ga naredite popolnega.

Ali želite kuhati kot pravi chef? To je vendar preprosto. Potrebujete le iskro ustvarjalnosti, saj bo vaše plinsko kuhališče Gorenje poskrbelo za vse ostalo. S svojo veliko površino, zmogljivim gorilnikom in naprednimi funkcijami vam bo stalo ob strani pri vaših najbolj divjih kuharskih podvigih

Zanetite svojo iskro ustvarjalnosti in presenetite ljubljene z vrhunskimi kuharskimi mojstrovinami, o katerih so prej le sanjali.


Preberite tudi: