zapri
...

Kremna juha iz bučk in kokosovega mleka

HRANA
17. 8. 2018

To juho lahko postrežete vročo, čudovita pa je tudi ohlajena na vroč poletni dan. 

Sestavine:

  • 3 bučke
  • 3 skodelice zelenjavne jušne osnove
  • 1/3 skodelice kokosovega mleka
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica svežih metinih listov
  • olivno olje, sol in poper

Drobno nasekljajte stroke česna in naribajte bučke. Segrejte olje v veliki ponvi in jo postavite na zmerno majhen ogenj. Dodajte naribane bučke in nasekljano svežo meto. Kuhajte približno 4 do 5 minut, dokler se bučke ne začnejo mehčati. Začinite s soljo in sveže zmletim črnim poprom. Dodajte 3 skodelice zelenjavne jušne osnove, zavrite, nato pa zmanjšajte ogenj. Juha naj 10 minut rahlo vre na zmerno majhnem ognju.

Odstavite juho z ognja in jo pustite 10 minut, da se ohladi. Zmešajte juho z ročnim mešalnikom, dokler ne dobite kremaste strukture. Vmešajte 1/3 skodelice kokosovega mleka, ponovno segrejte in začinite po okusu s soljo in poprom. 

Mi življenje poenostavimo. Vi ga naredite popolnega.

Ali želite kuhati kot pravi chef? To je vendar preprosto. Potrebujete le iskro ustvarjalnosti, saj bo vaše plinsko kuhališče Gorenje poskrbelo za vse ostalo. S svojo veliko površino, zmogljivim gorilnikom in naprednimi funkcijami vam bo stalo ob strani pri vaših najbolj divjih kuharskih podvigih.

Zanetite svojo iskro ustvarjalnosti in presenetite ljubljene z vrhunskimi kuharskimi mojstrovinami, o katerih so prej le sanjali.

Preberite tudi