zapri
...

Dišeč pirin kruh

HRANA
4. 1. 2017
Sestavine:

  • 1 kg pirine moke
  • 2 čajni žlički soli
  • 4 jedilne žlice olivnega olja
  • 2 zavitka vinskega kamna
  • 1 liter mineralne vode


Priprava:

V večjo posodo stresemo moko, solimo in v sredini naredimo jamico, v katero damo olivno olje in vinski kamen. Prilijemo mineralno vodo in zmešamo z električnim mešalnikom, da dobimo homogeno zmes. Zmes vlijemo v pekač, ki ga prekrijemo s peki papirjem.


Dober tek!

Priporočilo za peko v pečici:
KOLIČINA GRELEC TEMPERATURA ČAS PEČENJA VRSTA PEKAČA NIVO PEČENJA
recept konvencionalno 180 ° C 50 min min plitvi pekač 2

Osebna tovarna popolnih okusov: nova generacija vgradnih pečic

Oblika HomeMade: oblika, ki se zgleduje po tradicionalnih obokanih pečeh, ostaja ena najboljših lastnosti pečic Gorenje, saj skrbi za prosto kroženje vročega zraka. Ta se enakomerno porazdeli in tako jedi zaobjame v celoti, z vseh strani. Jed je zaradi tega optimalno segreta oziroma pečena: znotraj sočna, zunaj hrustljava.

Preberite tudi: