zapri
...

Pustno pecivo

HRANA
13. 2. 2018

To okusno pecivo je v Sloveniji tradicionalen posladek v pustnem času. Priprava je preprosta, še laže pa jih je snesti!

 Sestavine:

  • 350 g moke
  • 1 jajce
  • 1 jedilna žlica sladkorja
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 250 ml smetane za stepanje
  • Rastlinsko olje za cvrtje in sladkor v prahu za posip

V veliko skledo vsujte moko, dodajte jajce na sredino ter premešajte s sladkorjem in soljo. Prilijte smetano za stepanje in zgnetite v gladko testo. Testo pustite počivati pol ure, nato pa ga razvaljajte v čim tanjši pravokotnik. Po potrebi testo rahlo pomokajte, da se ne prijema. Z običajnim možem ali valovitim rezilom za pecivo razrežite testo na manjše pravokotnike (10 × 6 cm), nato pa v vsakem pravokotniku naredite 3 do 4 zareze.

V globoko kozico vlijte rastlinsko olje, nastavite srednjo moč kuhališča in cvrite pravokotnike, dokler niso zlatorjavi, približno 1 minuto na vsaki strani. Ocvrto pecivo odložite na papirnato brisačo, ki bo vpila odvečno maščobo. Potrosite s sladkorjem v prahu. 

Iskrica za vašo ustvarjalnost

Kuhati kot vrhunski kuhar je lahko preprosto. Vse kar potrebujete, je iskrica navdiha, vaše plinsko kuhališče Gorenje pa bo poskrbelo za vse ostalo. S svojo veliko površino, močnimi gorilniki ter naprednimi funkcijami vam bo stalo ob strani tudi pri vaših najbolj divjih kuharskih podvigih.

Preberite tudi: