zapri
...

Vodič za nakupovanje optimalnih količin za eno osebo

HRANA
23. 2. 2017

MESO

Kosi mesa (pečenka, stegno, ledvena pečenka itd.): 200-300 g
Kosi brez kosti: 125-175 g
Dušena govedina: 75-100 g
Narezana meso in klobase: 150-100 g
Salame: 75-100 g

PERUTNINA IN DIVJAČINA

Raca: 600-800 g
Kokoš: 350-400 g
Puran: 350-400 g
Divji fazan: 500 g
Zajec: 300-350 g

RIBE

Losos, brez lusk, brez drobovja: 200-300 g
Losos, prekajen: 50-75 g  
Fileji morskega lista: 150-200 g
Marinirani slanik: 50-75 g
Jegulja, brez lusk, brez drobovja: 250-300 g

LUPINARJI

Rakove klešče: 4-5 kosov
Školjke: 10-12 kosov
Rakci za odprte sendviče, brez lupin: 75 g
Rakci za odprte sendviče, z lupinami: 150-200 g
Ostrige: 6-12 kosov

KROMPIR/RIŽ/TESTENINE

Krompir, neolupljen: 150-250 g
Krompir, neolupljen  za pire krompir in podobno: 200-300 g
Testenine, sveže: 125-150 g
Testenine, posušene: 75-100 g
Riž: 0,5 - 1,5 dl

 

Varuhi vitaminov: hladilniki IonGeneration

Hladilniki so središče vsake kuhinje. Njihovo poslanstvo je preprosto – poskrbeti, da vam je najljubša hrana vedno na voljo. Hladilniki IonGeneration iz Gorenja z različnimi pametnimi tehnologijami posnemajo pogoje, podobne tistim, ki so v naravi, in s tem ohranjajo hrano svežo, okusno in polno življenjsko pomembnih vitaminov.

Preberite tudi: