zapri
...

Vodič za brušenje nožev po korakih

HRANA
1. 3. 2017

Preverite koledar. Nože bi morali brusiti približno vsak drugi mesec. Če znate, uporabljajte jeklo za brušenje. Če ne, uporabite brusilni kamen.

1. Vzemite si dovolj časa. Brušenje nožev na kamnu je lahko zelo terapevtsko.

2. Kamen potopite v vodo in počakajte, da ne oddaja več mehurčkov.  Kamen postavite na dobro podlago (verjetno ste jo dobili skupaj s kamnom, ko ste ga kupili) in ga navlažite z vodo.

3. Vzemite nož v desno roko in rob noža položite diagonalno čez kamen. Rezilo obrnite navzdol pod kotom med 10 in 15 stopinj. Nož naj bo ves čas v tem položaju.

4. Z desno roko usmerjajte kot in tri srednje prste leve roke položite na stran noža, ki reže.

5. Med postopkom se bo iz prahu in vode delala zmes. Pustite jo, ker deluje kot sredstvo za brušenje.

6. Energično potegnite nož proti sebi, nato pa naprej in nazaj narahlo po kamnu. Začnite pri konici noža in nadaljujte proti ročaju.

7. Nož obrnite in izboklino izpilite z enakimi gibi na drugi strani.

8. Nož je pripravljen za uporabo, ko ni več izbokline. To lahko preverite tako, da z nohtom previdno podrgnete po robu na obeh straneh.

Osebna tovarna popolnih okusov: nova generacija vgradnih pečic

Oblika HomeMade: oblika, ki se zgleduje po tradicionalnih obokanih pečeh, ostaja ena najboljših lastnosti pečic Gorenje, saj skrbi za prosto kroženje vročega zraka. Ta se enakomerno porazdeli in tako jedi zaobjame v celoti, z vseh strani. Jed je zaradi tega optimalno segreta oziroma pečena: znotraj sočna, zunaj hrustljava.

Preberite tudi: