zapri
...

Spoznajte uporabne kuhinjske nože

HRANA
4. 3. 2017

Šest nožev, ki so nujni. 

Preverite set kuhinjskih nožev.
Nož za odstranjevanje kosti: Tak nož je priporočljiv, če sami režete kose mesa. Uporaben je tudi za odstranjevanje kosti velike perutnine in divjačine ali za rezanje govejih zrezkov.
Nož za kruh: Za kruh, pa tudi za večje stvari kot so zelje, buče, lubenica.
Nož za rezanje: Ta nož uporabljate, ko morate narezati pečenko ali perutnino. Zaradi oblike in ostrine je ta nož tudi najboljši za rezanje tankih rezin.
Kuharjev nož: To je verjetno najbolj uporaben in dragocen nož v kuhinji. Lahko ga uporabljate praktično za vse, kar je treba narezati ali nasekljati.
Nož za zelišča: Prevzame vlogo, ko kuharjev nož ni dovolj, in sicer pri delu z majhnimi stvarmi. Na primer, ko je treba olupiti zelenjavo in narezati ali olupiti sadje.
Univerzalni nož: Dober, vsestransko uporaben nož. Uporaben je za rezanje klobas in sira na majhne koščke.

Drugi noži, ki ji je dobro imeti. 

Mesarski nož, 18: Uporaben za rezanje mesa na kose in za sendviče.
Nož za rezanje, 2-23+: Z njim razrežete meso, ko ga postrežete na mizo. Svinjino in druge velike kose mesa narežete na rezine.
Kartuzijski nož: Za ustvarjalne kuharje. Za rezanje zelenjave (na primer korenja, kumar, krompirja) z dekorativnimi vzorci, saj ima posebno rezilo s tankim nazobčanim robom.
Nož za rezanje, 21: Enostaven in nežen način rezanja zelenjave. Lahko ga uporabljate tudi za pico, zelenjavo, meso in ribe.
Nož za filiranje, 18-24: Za filiranje rib in mesa.
Nož za šunko, 5: Uporaben za tanke rezine šunke ali ločevanje plasti listnatega testa. Lahko ga uporabljate na podoben način kot nož za filiranje.
Japonski nož za zelenjavo, 14-18: Za rezanje solat in zelenjave.
Sekač za meso, 16: Ko želite razrezati velik kos mesa ali rebrca.
Nož za lupljenje, 5: Uporaben za pripravo ostružkov čokolade ali parmezan. Uporaben je tudi za izrezovanje gnilih delov ali lupljenje krompirja, sadja in zelenjave.
Nož za lososa, 32-33: Za rezanje lososa in drugih rib na tanke rezine.
Nož za zrezke, 12-22: Uporaben za rezanje zrezkov in zarebrnic.

Osebna tovarna popolnih okusov: nova generacija vgradnih pečic

Oblika HomeMade: oblika, ki se zgleduje po tradicionalnih obokanih pečeh, ostaja ena najboljših lastnosti pečic Gorenje, saj skrbi za prosto kroženje vročega zraka. Ta se enakomerno porazdeli in tako jedi zaobjame v celoti, z vseh strani. Jed je zaradi tega optimalno segreta oziroma pečena: znotraj sočna, zunaj hrustljava.

Preberite tudi: