zapri
...

Pripravite jedi brez odvečnega pompa

HRANA
25. 2. 2017

Seveda ne morete ponuditi "zelenih belušev na žaru in solato« brez belušev. Za lažjo pripravo jedi priporočamo, da preberete naslednji zapis, kjer režemo na rezine, sekljamo in še veliko več.

Kako bodo zeleni beluši najboljši? Zlomite in ožemite jih.

Zelenega stebla ne režemo. Primite sredino beluša z eno roko,  z drugo pa spodnji del stebla. Beluši se bodo zlomili točno na pravem mestu, brez odpadkov. Ker sezona belušev traja samo dva meseca, od aprila do junija, je zelo pomembno, da imamo kar največ od stebla.

Da zelena solata pne ostane rjava, jo trgajte.

Če solato režete z nožem, boste uničili njeno naravno zaščito. Solato raje natrgajte s prsti. Res je, da traja nekoliko dlje; vendar bo solata dlje ostala zelena.

Da se haselbaški krompir ne bo spremenil v ocvrt krompirček, uporabite žlico ali palčko.

Krompir je zelo težko narezati, če ne uporabite nečesa, kar bo "zaustavilo nož". Na primer žlico, na katero date krompir. Lahko uporabite tudi bambusovo palčko za ražnjiče, ki jo zabodete približno tri četrtine v krompir.

Kako preprečiti kotaljenje češnjevih paradižnikov? Odščipnite popek.

Češnjevi paradižniki so okrogli in okrogle stvari se rade kotalijo, zlasti ko jih želite narezati. Kaj naj kuhar naredi?  Lahko odrežete spodnji del, kjer je pecelj. Tako ga lahko položite na desko in narežete na tanke rezine brez kotaljenja.

Izognite se joku med rezanjem čebule, potresite jo s soljo.

Če ste siti rezanja čebule in jokanja, jo lahko potresete s soljo. Čebula pri rezanju oddaja žveplene hlape, sol pa se topi in pri tem se ioni vežejo z žveplom.

Kako narezati trakove za golaž? Zložite jih na kup.

Vzemite desko za rezanje in dober nož. Čas je za rezanje. To lahko naredite na težji ali lažji način. Pa pojdimo kar k lažjemu: zrezke položite enega na drugega, tako da so robovi poravnani. Režite z ene strani in ne pozabite rezati čez vlakna mesa, ker bo meso sicer trdo. Če so zrezki eden na drugem, boste imeli vse trakove enake.

Kako stisniti celo limono? Prebodite jo.

S šivanko prebodite limono in iztisnite toliko soka, kot ga potrebujete. Luknja se bo sama zaprla in še vedno boste imeli celo limono.

Parne pečice: ohranjanje vitaminov z zdravim parnim kuhanjem

MultiSteam 360°: parne pečice uporabljajo napreden sistem kroženja zraka. Ko para skozi mnoge odprtinice vstopi v prostor pečenja, jo poseben ventilator enakomerno razporedi, zaradi česar so jedi še posebej nežne in mehke. Ena posoda vode zadošča za celoten proces kuhanja brez prekinitve − to pomeni prihranek časa in energije, pa tudi rezultati kuhanja so boljši.

Preberite tudi: