zapri
...

Okrepite svoj imunski sistem z ameriškim slamnikom

HRANA
4. 2. 2018
Ameriški slamnik je močno in koristno zelišče, ki ga ljudje po vsem svetu uporabljajo, da ostanejo pri dobrem zdravju, okrepijo imunski sistem in se borijo proti virusnim in bakterijskim okužbam. Vsi deli rastline, od korenin do cvetnih listov, so polni ključnih hranil. Ker slovi kot naravno zdravilo proti prehladu, mnogi uživajo ameriški slamnik v takšni ali drugačni obliki, naj gre za čaj, dodatek k prehrani, tinkturo, kapsule, ekstrakt, tablete ali celo za surovo rastlino.

 

Na voljo je tudi v kombinaciji z drugimi zelišči, ki krepijo imunski sistem, z vitamini in z minerali.

 

Čeprav ljudje ameriški slamnik običajno uporabljajo za splošno krepitev imunskega sistema, z dolgotrajno uporabo izgubi svoj učinek. Zato je običajno priporočljivo, da ga ne jemljete več kot 6 do 8 tednov naenkrat. Običajen odmerek je 3 do 4 ml alkoholnega ekstrakta ali 300 mg tablet iz zelišča, zmletega v prah, trikrat dnevno, ob prvih znakih okužbe.
Več kliničnih študij je pokazalo, da ljudje, ki jemljejo ameriški slamnik takoj, ko začutijo, da se jih loteva bolezen, zmanjšajo intenzivnost svojega prehlada in imajo manj simptomov od tistih, ki zelišča ne uživajo. Ena študija na vzorcu 95 oseb z zgodnjimi simptomi prehlada in gripe (kot so curljanje iz nosu, hripavost v grlu in vročina) ugotavlja, da so se osebe, ki so pet dni vsak dan popile nekaj skodelic čaja iz ameriškega slamnika, počutile bolje prej od tistih, ki so pili čaj brez ameriškega slamnika. To zimo si torej naredite zalogo ameriškega slamnika in se uprite prehladu!

Svež zrak za vašo družino

Gorenjevi vlažilniki zraka v vašem domu zagotavljajo boljšo kakovost zraka in višjo vlažnost. Vso družino ščitijo pred neudobjem zaradi suhega zraka, težavami z dihanjem in zamašenimi nosovi. Prava raven vlažnosti zmanjšuje probleme, ki jih povzroča statična elektrika. A ne gre le za vlažnost. Ob optimalni kakovosti zraka se vsakdo počuti sproščenega in polnega energije. Z Gorenjevim vlažilnikom zraka boste poskrbeli za dobro počutje v svojem domu.

Preberite tudi: