zapri
...

Kako vemo, da je hrana pripravljena? Uporabite nos ... in drugi nasveti

HRANA
3. 3. 2017

Koliko časa? Kako veste, kdaj je piščanec pečen? Kdaj je zrezek srednje pečen in kdaj prepečen? V naslednjem zapisu so nasveti o vsem tem in še več – berite naprej.

Kako vemo, kdaj je krompir pečen? Pritisnite ga.

Krompir malo pritisnete s prstom. Če je mehak, je pečen.

Kako vemo, kdaj je piščanec pečen? Odtrgajte mu nogo.

Piščanec je pečen, če mu lahko odtrgate nogo in iz prsi priteče čista tekočina.

Kako čudovito speči srednje zapečeni zrezek?

1. Malo zapečen: pečen zunaj, znotraj pa skoraj surov.
2. Srednje malo zapečen: znotraj intenzivno rdeč.
3. Srednje zapečen:  rožnat in tolpa, rožnata sredica.
4. Srednje zapečen do dobro zapečen: znotraj malo rožnat.
5. Dobro zapečen: dobro zapečen zunaj in znotraj.

Kako vemo, kdaj je kruh pečen? Udarite ga.

Napol pečen kruh, ki se lepi v ustih, je običajno neprijetna izkušnja. Kako boste zagotovili, da bo kruh vedno dobro pečen? Udarite ga po zadnjici. Če je zvok jasen in votel, je kruh pečen.

Kako postreči najboljše špagete? Najprej allegro, potem al dente.

Kako vemo, kdaj so testenine kuhane? Samo en način je: ujemite košček in ugriznite vanj.  Če so testenine na sredini še trde, še niso kuhane. Če pa so pri ugrizu čvrste in še vedno samo malo hrustljave, so skuhane in jih je treba takoj vzeti iz vode.  Tako bodo skuhane "al dente", kar je italijanski izraz za odlično skuhane testenine. Dobeseden prevod pomeni "na ugriz" in opisuje trenutek, ko so testenine ravno prav kuhane in ne prekuhane.


 

Osebna tovarna popolnih okusov: nova generacija vgradnih pečic

Oblika HomeMade: oblika, ki se zgleduje po tradicionalnih obokanih pečeh, ostaja ena najboljših lastnosti pečic Gorenje, saj skrbi za prosto kroženje vročega zraka. Ta se enakomerno porazdeli in tako jedi zaobjame v celoti, z vseh strani. Jed je zaradi tega optimalno segreta oziroma pečena: znotraj sočna, zunaj hrustljava.

Preberite tudi: