zapri
...

Kako kar najbolje uporabiti ostanke hrane

HRANA
14. 5. 2018

Ali ste vedeli, da vsako leto vržemo stran približno tretjino hrane, pridelane za prehrano ljudi? V nadaljevanju so koraki, s katerimi lahko ta delež pomagate zmanjšati. 

1. Priprava je bistvenega pomena.  V tem primeru je najpomembneje zagotoviti, da se hrana hitro ohladi (ne več kot v dveh urah) in shrani v neprepustno posodo. Ne hranite ostankov v pločevinkah, saj se lahko hitro navzamejo neprijetnega okusa po aluminiju.

2. Ločite surovo in kuhano hrano. Za veliko živil je značilen hiter razvoj bakterij. Zato je surovo hrano vedno treba hraniti ločeno od kuhane. Živila, ki se običajno hitreje pokvarijo, je treba hraniti pri ustrezni temperaturi. 

3. Izkoristite prednosti svojega zamrzovalnika. Če ste naredili zaloge sadja in zelenjave, ampak veste, da vsega ne boste mogli uporabiti takoj, je pogosto bolje, da ju preprosto zamrznete. Zamrznete lahko tudi surove in kuhane mesne izdelke.


Več svežine, več vitaminov: vgradni hladilniki z zamrzovalnikom NatureFresh


Kadar gre za pridelavo hrane, ki je sveža, ima poln okus in je bogata s hranilnimi snovmi, narava vedno opravi najboljše delo. Zato novi vgradni hladilniki z zamrzovalnikom NatureFresh Gorenje posnemajo naravne pogoje, tako da ohranjajo postopek fotosinteze, nadzirajo ravni vlage in zagotavljajo bolj svež zrak..

Poleg tega se vgradni hladilniki z zamrzovalnikom NatureFresh Gorenje ponašajo z visokim razredom energetske učinkovitosti, in sicer od A+ do A+++, zaradi njihovega modularnega in prilagodljivega dizajna pa se povsem zlijejo z vsakim življenjskim slogom.

Preberite tudi: