zapri
...

Domača pica

HRANA
31. 1. 2019
Včasih lahko najobičajnejše stvari postanejo naravnost izjemne, če jih preprosto pripravimo doma. Osrečite vse člane družine ali prijatelje s to pico, ki ima ravno prav hrustljavo skorjo, z nje pa se cedi slasten stopljen sir.

Za kvasni nastavek:

  • 20 g svežega kvasa 
  • 2 žlici bele pšenične moke
  • 1 ščepec sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 100 ml mlačne vode


Za testo:

  • 300 g bele pšenične moke
  • 1 žlička soli
  • 150 ml mlačne vode
  • 1 žlica rastlinskega olja

Za nadev:

  • 200 ml paradižnikove omake
  • 1 žlička origana
  • 1 ščepec soli
  • 150 g naribanega sira
  • 50 g mocarele
  • 150 g šunke za pico
  • češnjevi paradižniki
  • 100 g gob v slanici v pločevinki
Najprej pripravite kvasni nastavek. Zmešajte nadrobljen kvas, moko, sladkor in sol v 1 dcl mlačne vode, da dobite gladko zmes. Pustite vzhajati približno 5 minut. Nato pripravite testo. Moko stresite v posodo. Na sredini oblikujte jamico in dajte vanjo kvasni nastavek. Dodajte sol, olje in vodo. Počasi zgnetite zmes v gladko testo. Pokrijte ga z bombažno krpo in pustite vzhajati na toplem mestu vsaj 30 minut.

Razvaljajte testo in ga razporedite po pekaču, prekritem s peki papirjem. Testo namažite s paradižnikovo omako. Nato dodajte šunko, gobice, sveže češnjeve paradižnike in mocarelo ter posujte s ščepcem origana in naribanim sirom. Če imate samodejni program za pico, ga preprosto zaženite in čez 14 minut boste lahko okušali slastno domačo pico. Drugače pa segrejte pečico na 230 °C in pica naj se peče približno 14 minut oziroma dokler ni hrustljavo zapečena.

Osebna tovarna popolnih okusov: vgradne pečice

HomeMade Shape Oblika, ki se zgleduje po tradicionalnih obokanih pečeh, ostaja ena najkoristnejših lastnosti pečic Gorenje, saj skrbi za prosto kroženje vročega zraka. Ta se enakomerno porazdeli in tako jedi zaobjame v celoti, z vseh strani. Jed je zaradi tega optimalno segreta oziroma pečena: znotraj sočna, zunaj hrustljava.

Preberite tudi: