zapri
...

Barve na jedilniku

HRANA
4. 3. 2017

Modra rižota: naredite rižoto z borovnicami, ki je italijanska specialiteta.

Rjav piščanec: ko cvrete piščanca, dodajte v margarino/maščobo čajno žličko sladkorja. Tako bo koža lepo rjava in okusno hrustljava.

Rjave mesne kroglice: v mesno mešanico dodajte 1 žličko sladkorja in mesne kroglice bodo čudovito rjave.

S korenčkom obarvano maslo: v srednjem veku so pozimi uporabljali korenčkov sok za bolj privlačno rumeno barvo masla.  To je še vedno zelo preprost način, da malo poživite maslo.

Čokoladno rjav sladkorni obliv: dodajte nekaj kapljic barvila; sladkorni obliv bo lepo rjav, okus pa bo nespremenjen.

Obarvane domače testenine: če želite rumene testenine, dodajte korenčkov sok, paradižnik, če želite rdeče in špinačo, če želite zelene testenine.

Barvna zelenjava: v vodo za kuhanje dodajte 1 čajno žličko pecilnega praška in zelenjava obdržala barvo.

Temno rjava omaka: za bolj intenzivno rjavo omako dodajte malo paradižnikove mezge.

Zavistno zelen fižol: med kuhanjem v vodo dodajte 1 čajno žličko olja ali sode bikarbone in stročji fižol bo obdržal zeleno barvo.

Omaka od pečenke: če želite privlačno rjavo omako, v pečici najprej zarumenite moko.

Vijolična jajca: skuhajte lupino rdeče čebule skupaj z jajci.

Rdeča pesa in rumeno korenje: če jih kuhate skupaj, jih zavijte v aluminijasto folijo. Tako barva ne bo puščala in se prenašala z ene zelenjave na drugo.

Vijolična zeljna solata: namesto oranžnega korenčka uporabite korenje, ki ga obarvate z rdečo peso.

Bel riž: če v vrelo vodo dodate nekaj kapljic limoninega soka, bo riž neverjetno bel.

Rumeno pecivo: v testo dodajte par nitk žafrana, dobilo bo čudovito rumeno barvo.

Rumen riž: dodajte kurkumo in riž bo zapeljivo rumen.

Osebna tovarna popolnih okusov: nova generacija vgradnih pečic

Oblika HomeMade: oblika, ki se zgleduje po tradicionalnih obokanih pečeh, ostaja ena najboljših lastnosti pečic Gorenje, saj skrbi za prosto kroženje vročega zraka. Ta se enakomerno porazdeli in tako jedi zaobjame v celoti, z vseh strani. Jed je zaradi tega optimalno segreta oziroma pečena: znotraj sočna, zunaj hrustljava.

Preberite tudi: