zapri
...

Ali veste, kako pravilno ravnati s hrano?

HRANA
20. 4. 2018

Za mnogo ljudi je kuhinja najpomembnejši kotiček doma. V njej začnete svoj dan z zajtrkom in preživite čas med pripravljanjem večerje s svojo družino. Vendar v kuhinji preži tudi nevarnost: neustrezno ravnanje s hrano lahko v najslabšem primeru povzroči zastrupitev. Zato je ključnega pomena, da se naučimo s hrano pravilno ravnati. V nadaljevanju lahko preberete nekaj koristnih nasvetov, s pomočjo katerih bo vaša kuhinja tako prijetna kot varna.

1.      Pred pripravo hrane si vedno operite roke.

2.      Pri izdelkih živalskega izvora, zelenjavi in sadju obstaja največje tveganje toksinov in bakterij. Vedno jih hranite ločeno od ostale hrane v vašem hladilniku in zanje uporabljajte ločene kuhinjske deske.

3.      Hrane nikoli ne smemo predolgo hraniti v toplem okolju, saj to pospeši rast in širjenje bakterij. Vaš hladilnik in zamrzovalnik naj ne bosta samo čista, ampak vzdržujte tudi ustrezno temperaturo (hladilnik pod 6 °C in zamrzovalnik na -18 °C).

4.      Kakršne koli ostanke shranite v manjše posode, saj se hrana tako hitreje ohladi. Posode z ostanki pospravite v hladilnik ali zamrzovalnik v 2 urah po kuhanju.

5.      Če ste v dvomih, ali je hrana še užitna ali se je morda pokvarila, nikar ne tvegajte, ampak jo odvrzite.

Več svežine, več vitaminov: vgradni hladilniki z zamrzovalnikom NatureFresh

Kadar gre za pridelavo hrane, ki je sveža, polnega okusa in bogata s hranilnimi snovmi, narava vedno opravi najboljše delo. Zato novi vgradni hladilniki z zamrzovalnikom Gorenje NatureFresh posnemajo naravne pogoje, tako da ohranjajo postopek fotosinteze, nadzirajo ravni vlažnosti in zagotavljajo večjo svežino zraka.

Poleg tega se vgradni hladilniki z zamrzovalnikom Gorenje NatureFresh ponašajo z visokim razredom energetske učinkovitosti, in sicer od A+ do A+++, zaradi njihovega modularnega in prilagodljivega dizajna pa se povsem zlijejo z vsakim življenjskim slogom.

Preberite tudi: