zapri
...

7 preprostih nasvetov za zamrzovanje živil

HRANA
31. 5. 2017

Danes, ko je naše življenje razpeto med delom, skrbjo za otroke, čiščenjem stanovanja, konjički itd., je več časa edina stvar, ki jo zares potrebujemo. Ugotovili smo, da zamrzovanje hrane ne pomeni le pripravo stvari vnaprej, ampak pomeni tudi prihranek denarja. Še več, zamrzovanje je zelo priročen način za preprečevanje, da bi postala sadje in zelenjava preveč zrela in zagotavlja, da ju pojemo, ko sta še sočna in polna svežih hranil. 


1. Pazite na količine

Pazite, da zamrznete razumne porcije, da vam ni potrebno odtajati celega piščanca, ko kuhate samo za sebe.

2. Naredite si seznam "Kaj je v zamrzovalniku"

Poskrbite, da boste vedeli, kaj je v zamrzovalniku, drugače boste zavrgli veliko  denarja in časa. Zelo enostavno je pozabiti, da imate tri  zamrznjene banane v njem in kupite nove.

3. Ohladite živila

Zamrzovanje toplih ali celo vročih živil povzroči spremembo temperature v zamrzovalniku in zaradi tega se druga živila pričnejo odtajati.

4. Načrtujte obroke 

Nekateri pravijo, da je načrtovanje prehranjevanja neprecenljivo! Izkoristite nedeljo, skuhajte hrano za cel teden vnaprej in zamrznite pripravljene jedi. Predstavljajte si, da je vse, kar morate storiti, ko pridete domov, da vzamete jed iz zamrzovalnika in jo pogrejete v pečici / mikrovalovni pečici. Da, prav zares je tako preprosto.

5. Vsega ne moremo zamrzniti

Da bi postali profesionalec na področju zamrzovanja, morate vedeti, kaj ni tako zelo dobro za zamrzovanje.  Seznam Ne-zamrzni se  začne z naslednjim: trdo kuhana jajca, zelena solata, kumare, navadni jogurt, sir, zelišča, jabolka, lubenice, ocvrta hrana, testenine itd.

6. Zamrzovalnik naj bo napolnjen

Ali ste vedeli, da je delovanje skoraj praznega zamrzovalnika dražje kot skoraj polnega? V polnem zamrzovalniku ni potrebe, da bi hladen zrak krožil toliko, kot v napol praznem, poleg tega zamrznjena živila vzdržujejo temperaturo drugih kosov hrane. To je razlog, zakaj dobro založen zamrzovalnik varčuje z energijo in prihrani denar. 

7. Zamrzovanje ne uniči bakterij

Ne veste, kako dolgo je nekaj že zamrznjeno? Ko odmrzne, ima neprijeten videz? Zavrzite to. Poleg tega v prvi vrsti ne zamrzujte živil,  ki niso sveža - zamrznitev ne izboljša kakovosti ali svežine živil. 

Brez ledu, brez težav: s hladilniki-zamrzovalniki NoFrost ni več "frostracije"

Za še bolj preprosto zamrzovanje hrane preizkusite Gorenjeve hladilnike z zamrzovalniki NoFrost. Tehnologija NoFrost ne preprečuje le nabiranja sreža na živilih in nastanek ledu na stenah zamrzovalnika, ampak tudi ohranja hrano v isti obliki, kot je bila, ko ste jo shranili. Tako je lažje najti kos, ki ga iščete, in omogoča, da hrana ohrani svojo kakovost, barvo in aromo, hkrati pa v celoti izkoristite razpoložljivi prostor. Poleg tega vam kombinacija intenzivnega kroženja zraka in odvajanja vlage prihrani veliko dela, ki bi ga imeli z odtajanjem in čiščenjem ledenih oblog.

Preberite tudi: