zapri
...

Kako pridobiti gastronomske izkušnje? 10 gurmanskih načel

HRANA
2. 3. 2017

1. Uporabljajte samo najboljše sestavine. Kako najti najboljše sestavine? Ko polnite košarico, uporabite svoja čutila. Povonjajte, potipajte, poglejte.

2. Ne opravite nakupa na dan, ko pričakujete goste. Zakaj bi se izpostavljali nevarnosti, da ne boste dobili najpomembnejših sestavin?

3. Naj bo preprosto. Čim bolj preprosto, tem bolje. Kuhanje ni težko.

4. Pred začetkom kuhanja nabrusite nože. Nož je, takoj za vašimi rokami, najpomembnejše orodje. Bolje je imeti 1 dober nož kot sedem topih. Ne pozabite pomiti noža z detergentom in vročo vodo, preden začnete rezati drugo živilo.

5. Vzemite si dovolj časa, da boste pri delu uživali. Kuhanje naj ne bo gospodinjsko opravilo, ampak užitek. Če morate vedno imeti vse pod nadzorom, vnaprej načrtujte postopek in preglejte recept, da ne bo neprijetnih presenečenj.

6. Sprejemajte kompromise. Če nimate veliko časa, za enolončnico uporabite fižol iz pločevinke.  Dobri kuharji niso fanatični.

7. Bodite dobri do sebe in mislite: "Dobro mi gre, tole bo pa okusno!" V kuhinji ni prostora za negativno energijo.

8. Ko greste mimo, začinite, in mislite na cel obrok. Ko sestavljate jedilnik, poiščite nasprotja: hrustljavo, mehko, toplo, mrzlo, začinjeno, blago, čokoladno rjavo, jagodno rdeče, rumeno in modro.

9. Po cvrenju naj meso malo počiva, zadržalo bo vlago in sok pri rezanju ne bo iztekel. Ni treba poudarjati, da rdeč mesni sok, ki se meša s čudovito omako na krožniku, ni privlačen.

10. Naj gostje čakajo na hrano in ne obratno. Vedno začnite s hrano, ki vzame največ časa za pripravo. Nato pa se lahko posvetite zeliščem in krhki zelenjavi ter vsemu, kar je treba hitro postreči.

Osebna tovarna popolnih okusov: nova generacija vgradnih pečic

Oblika HomeMade: oblika, ki se zgleduje po tradicionalnih obokanih pečeh, ostaja ena najboljših lastnosti pečic Gorenje, saj skrbi za prosto kroženje vročega zraka. Ta se enakomerno porazdeli in tako jedi zaobjame v celoti, z vseh strani. Jed je zaradi tega optimalno segreta oziroma pečena: znotraj sočna, zunaj hrustljava.

Preberite tudi: