zapri
...

Zdravi nasveti za zdravo zimo

DRUŽINA
7. 1. 2019

Zima je za mnoge eden izmed najradostnejših letnih časov, za druge pa je tudi sezona gripe in prehlada. Vendar vam ni treba dovoliti, da bi nevšečnosti z zdravjem pokvarile vaše zimske radosti. 

Sveže stisnjeni sokovi in smutiji. Agrumi so bogati z vitaminom C in drugimi hranili, ki koristijo imunskemu sistemu. Zato zagrabite tiste pomaranče v vaši košari s sadjem, stisnite jih in si zjutraj privoščite zvrhan kozarec vitaminov. In če želite še dodatno okrepiti svoj imunski sistem, dodajte ščepec ingverja oziroma superhrane, ki si res zasluži ta naziv. 

Domač sirup. Uporabite ingver, med in limone. Olupite in na drobno nastrgajte ingver ter stisnite limone. Nato zmešajte vse sestavine z leseno žlico. Zlijte mešanico v steklen kozarec in jo zamrznite za 24 ur. Priporočamo, da pojeste vsaj eno žlico tega zdravega pripravka na dan ali jo dodajte v svoj čaj, ko mislite, da je prišel pravi trenutek za vitaminsko bombo.

Uporabite slano vodo. Ni vam treba zapravljati denarja za nosna razpršila, saj lahko pripravite svojo solno raztopino doma. Za en liter vode (najprej jo zavrite) potrebujete 9 gramov soli. Previdno si sperite nos, pri tem pa pazite, da glave ne nagnete preveč nazaj, saj lahko slana voda pride v vaše grlo.

Dragocen prosti čas, preživet na prostem. Preživljanje časa na prostem lahko okrepi vaše zaloge vitamina D, ki pomaga preprečevati osteoporozo, raka, depresijo in srčni infarkt. Svež zrak in naravna sončna svetloba bosta izboljšala vaše razpoloženje.  Nedvomno boste svoja pljuča napolnili s svežim zrakom in pozneje prinesli to pozitivno energijo v svoj dom. 

Pozitivne misli. Pozitivno razmišljanje je ne glede na letni čas vedno dober recept za boljše počutje in zdravje. Težko je vedno ostati pozitiven, ampak obljubimo, da boste v zgolj nekaj dneh videli koristi te naravnanosti, če le poskusite.

Več svežine, več vitaminov: vgradni hladilniki z zamrzovalnikom NatureFresh

Kadar gre za pridelavo hrane, ki je sveža, polnega okusa in bogata s hranilnimi snovmi, narava vedno opravi najboljše delo. Zato novi vgradni hladilniki z zamrzovalnikom Gorenje NatureFresh posnemajo naravne pogoje, tako da ohranjajo postopek fotosinteze, nadzirajo ravni vlažnosti in zagotavljajo večjo svežino zraka.

Poleg tega se vgradni hladilniki z zamrzovalnikom NatureFresh Gorenje ponašajo z visokim razredom energetske učinkovitosti, in sicer od A+ do A+++, zaradi njihovega modularnega in prilagodljivega dizajna pa se povsem zlijejo z vsakim življenjskim slogom.

Preberite tudi: