zapri
...

Šest nasvetov za zaščito otrok pred soncem

DRUŽINA
25. 7. 2018
Igra in zabava sta ključen del življenja naših otrok. Poskrbite, da bo njihovo poletje čim bolj brezskrbno in jih zaščitite pred soncem s pomočjo šestih nasvetov v nadaljevanju. 

1. Senca: spodbujanje vaših otrok k igranju v senci je še vedno najboljša zaščita pred soncem, ki jo lahko ponudite. Zagotovite, da preživijo na soncu čim manj časa, zlasti pa ne med 11. in 16. uro. V tem času se lahko zaradi nezaščitene izpostavljenosti soncu njihova občutljiva škoda hudo poškoduje. Za dojenčke pa je priporočljivo, da niso nikoli izpostavljeni neposredni sončni svetlobi, razen če se temu ne moremo izogniti. 

2. Zaščitna oblačila: oblecite svoje otroke v lahka zaščitna oblačila, najbolje v prevelike bombažne kose svetlih barv. Ti omogočajo dobro kroženje zraka, vpijajo znoj in pripomorejo k ohlajanju telesa. 

3. Klobuk: klobuk s širokim robom bo zagotovil najboljšo zaščito za otroški obraz in vrat. Pustite svojemu otroku, da ga izbere sam, zato da ga bo z veseljem nosil. 
4. Sončna očala: nakup sončnih očal za vašega otroka ni le modna muha. Popolna zaščita oči vaših otrok bi morala biti visoko na seznamu prednostih stvari med vročimi poletnimi dnevi. Zagotovite, da imajo očala potrdilo za filtriranje UV žarkov.

5. Krema za sončenje: vtrite kremo za sončenje z ustreznim zaščitnim faktorjem v izpostavljene dele kože vašega otroka. Ne pozabite je nanesti na njihova ušesa, obraz in zadnji del vratu, tudi če nosijo klobuk. Dovolj pogosto jo znova nanesite, zato da bo njihova koža vedno zaščitena. 

6. Senčnik za UV žarke: kupite senčnike za UV žarke za stranska in zadnja okna v vašem avtomobilu. Nedavna raziskava je pokazala, da nekatera avtomobilska okna ne zagotavljajo zadostne zaščite pred škodljivimi UV žarki.

Življenje je zapleteno. Naj bo pranje perila enostavno.

Novi pralni in sušilni stroji Gorenje WaveActive združujejo najnovejšo tehnologijo s preprosto uporabo in visoko energetsko učinkovitostjo. 

Edinstveno oblikovan boben WaveActive s posebnimi 3D rebri v obliki vala zmehča vlakna, zato da je perilo povsem čisto in suho, hkrati pa skoraj ne potrebuje likanja. Zato da lahko vi posvetite čas temu, kar je res pomembno.

Preberite tudi: