zapri
...

Kako vnesti praznično vzdušje v družinski krog

DRUŽINA
3. 12. 2018

Čarobnost, ki jo prinese praznično obdobje, je neprecenljiva. Ustvari posebno vzdušje ter združi družino in prijatelje. Zaneti našo domišljijo in ustvarjalne sposobnosti ter ponudi dragocene priložnosti za kakovostno preživljanje časa z našimi otroki. Če vas takšno razpoloženje še ni zajelo, imamo za vas nekaj nasvetov, kako praznično vzdušje razširiti med vse člane družine. 

Pripravite se. Pogovorite se s svojimi otroki, da izveste, kaj bi radi počeli. Lahko se odločite za eno dejavnost na teden, morda ste lahko ustvarjalni cel konec tedna ali samo en večer. Kakor koli že, naravnost navdušeni bodo, če jih boste vključili v načrtovanje praznikov.

Glasba. Božični glasbeni seznam je zelo dolg, zato ne bi smeli imeti težav z iskanjem pesmi, ki jih imate radi. Naj si svoje pesmi izberejo tudi otroci. Lahko se igrate in ugibate, katero pesem bodo izbrali naslednjo. Nato se domislite čisto svojega, prismojenega plesa. Smeh zagotovljen!

Hrana. Izberite preprost recept za domače piškote, ga pojasnite otrokom in jim ga pomagajte pripraviti. Samo pomislite na tisti omamen vonj iz pečice in še boljši okus, ko boste iz nje vzeli dobrote. Če ste pozabili kupiti mrvice za okras, lahko piškote pomočite v stopljeno čokolado ali jih posujete z mletimi lešniki ali kokosovo moko.

Okrasite svoj dom. Doma narejeni svečniki, papirnate snežinke in sneženi možje iz vate – možnosti je nešteto. Pobrskajte po spletu in poiščite ljubke ideje za okraske, ki jih lahko ustvarite doma, ali pa se spomnite, kaj ste kot otrok ustvarjali vi. In nikar naj vas ne skrbi, če končni rezultat ne bo vreden objave na Instagramu. Preprosto preživite čas skupaj in se zabavajte! 

Voščilnice. Letos jih lahko naredite doma! Pojdite v knjigarno in izberite material: karton, škarje, lepilo, barvne liste, pripomočke, krede. Nato pa pustite domišljiji prosto pot. Dodatne točke dobite, če se poleg voščilnic domislite še edinstvenega voščila. 

Okraski za božično drevesce. Okraski so lahko različnih oblik in barv: piškoti, sveče, snežinke, storži in tako dalje. Zelo veliko jih lahko ustvarite sami ali s svojimi otroki in vaše drevesce bo videti krasno.

Najpomembnejše pa je: uživajte, sprostite se in pustite, da se v vaš dom naseli praznična čarobnost. Vzemite si čas zase in za svoje ljubljene, vsakdanji stres pa dajte na stran. In zapomnite si: največ štejejo majhne pozornosti.

Osebna tovarna popolnih okusov: vgradne pečice

Oblika HomeMade Oblika, ki se zgleduje po tradicionalnih obokanih pečeh, ostaja ena najkoristnejših lastnosti pečic Gorenje, saj skrbi za prosto kroženje vročega zraka. Jed je zaradi tega optimalno segreta oziroma pečena: znotraj sočna, zunaj hrustljava.


Preberite tudi: