zapri
...

Kako prepričati vaše izbirčneže pri hrani, da pojedo več vitaminov

DOM
14. 5. 2018

Otroci so lahko neznosno izbirčni pri hrani. List zelene špinače lahko zavohajo na kilometer, ob pogledu na hrustljav korenček pa se zatečejo v zavetje. Včasih morate preprosto biti malce prebrisani in na skrivaj vtakniti zdravo hrano tja, kjer jo najmanj pričakujejo. 

Zamrznjen jogurt

Namesto sladoleda ponudite vašim otrokom zamrznjen jogurt z malo maščobami in kalorij ter veliko kalcija. Dodajte čajno žlico mrvic ali ga okrasite s sesekljanim sadjem.

Zamisel za izbirčneže: Zamrznite palčko v otroški jogurt z dodanim okusom in ga ponudite kot lučko.


Špinača

Če vaši otroci ne marajo špinače, prebudite svojo ustvarjalno žilico. Skrijte jo v njihove najljubše jedi, kot je lazanja ali mesna štruca, ali pa jo celo dajte v sendvič namesto solate.

Zamisel za izbirčneže: Ali res ne marajo prav nobene zelene stvari? Poskusite tole: zapecite jo v čokoladni kolaček ali brownie. Nikoli ne bodo ugotovili, da je v njem špinača!Polnozrnati kruh

Otroci bodo zaužili železo, magnezij, cink in vlaknine. Ko kupujete kruh, najprej preverite oznako. Polnozrnata moka mora biti navedena kot prva sestavina.  Če želite pripraviti otroke do tega, da bodo namesto belega jedli polnozrnati kruh, ga lahko postrežete s stopljenim sirom.

Zamisel za izbirčneže:  Uporabite modelček za piškote in pripravite majhne sendviče zabavnih oblik.  Otroci bodo navdušeni nad tem, da jedo sendviče v obliki živali, in ne bodo opazili, da je kruh temnejše barve. Ali pa vmešajte nekaj kapljic naravne barve v sirni namaz ter dodajte zvezdice iz sadja in mrvice, da pričarate opečenec, ki spominja na samoroga.


Paradižniki

Paradižniki vsebujejo veliko vitamina C in ogromno vlaknin. Če vaši otroci ne marajo jesti svežih, sesekljanih ali na rezine narezanih paradižnikov, jih poskusite rahlo popeči z nekaj kapljicami olivnega olja.

Zamisel za izbirčneže: Drobceni češnjevi paradižniki so res sladki. Če jih postrežete s ščepcem ustvarjalnosti, se jim vaši otroci ne bodo mogli upreti. Spremenite jih v avtomobil s kolesi iz paradižnikov ali okras v obliki pikapolonice na vafljih z zelenjavo.


Občutite strast pri ustvarjanju s chefovo kolekcijo 

Chef’s Collection Gorenje je linija visokokakovostnih in trajnih majhnih gospodinjskih aparatov: mešalnik, palični mešalnik in multipraktik. Vsak izmed njih je bil preizkušen v profesionalni kuhinji chefa Andreja Kuharja, večkratnega dobitnika Michelinove zvezdice. Dolga življenjska doba in prvovrstna učinkovitost aparatov sta zagotovljeni.Preberite tudi: