zapri
...

Kaj morate vedeti o pranju oblačil vašega malčka

DRUŽINA
18. 9. 2018
Novopečeni starši se običajno sprašujejo, kako najbolje poskrbeti za svoje dojenčke, vključno z njihovimi oblačili. Vendar je to lahko povsem enostavno. V nadaljevanju je nekaj nasvetov, kako brez prevelikega truda poskrbeti za to, da bodo otroška oblačila čista in mehka. 

Očistite pralni stroj. Zaženite cikel čiščenja (na primer program SterilTub) ali kateri koli cikel, pri tem pa izberite visoko temperaturo in v prazen boben dajte nekaj kisa, da se znebite vseh ostankov vonja. Hkrati boste uničili bakterije in ustvarili bolj higienično okolje za otroška oblačila. 

Preberite etiketo z navodili za vzdrževanje. Navodila za pranje, na primer glede temperature vode in ročnega ali strojnega pranja, vam bodo pomagala ohraniti popoln videz otroških oblačil po pranju.

Izberite pravo čistilno sredstvo. Če vaši otroci nimajo alergij ali izjemno občutljive kože, vam ni treba kupiti posebnega sredstva samo za njihova oblačila. Preprosto izberite običajno čistilno sredstvo brez močnega vonja ali kemičnih snovi za mehčanje oblačil. Morda boste raje izbrali tekoče čistilno sredstvo, saj se običajno spere temeljiteje kot praški. 
Mehčalec – da ali ne? Ker je dojenčkova koža še posebej občutljiva, se poskušajte izogniti mehčalcem tkanin. Navadno vsebujejo kemikalije in dišave, ki lahko dražijo kožo. Namesto tega uporabite kis, da otroška oblačila zmehčate naravno.

Ali je perilo bolje sušiti v stroju ali na zraku? Razen če ni to izrecno navedeno na etiketi z navodili za vzdrževanje, ni nobenega razloga, da za sušenje otroških oblačil ne bi uporabili sušilnega stroja. Velika verjetnost je, da boste v njihovem otroštvu oprali neskončne kupe perila, zakaj si torej ne bi prihranili nekaj časa? Sušenje otroških oblačil na soncu je tudi dobra zamisel, saj sonce deluje kot razkužilo za perilo in posvetli madeže na belih tkaninah. 

Pralni stroji WaveActive Gorenje so zasnovani za učinkovito, preprosto in okolju prijazno čiščenje umazanega perila. 

Pralne funkcije WaveActive zajemajo najnaprednejše tehnologije čiščenja: 

  • edinstveno oblikovan boben WaveActive s posebnimi 3D rebri v obliki vala za najmehkejšo nego oblačil;
  • IonTech, ki izkorišča moč ionov in zagotavlja optimalne pralne rezultate; 
  • SteamTech, ki s paro učinkovito navlaži in nato razgradi umazanijo.


Preberite tudi: