zapri
...

Spustite v svoj dom svežo energijo

DOM
17. 4. 2018

Pomlad je krasen čas, da iz svojega doma odstranite vse nepotrebne stvari. Vanj boste vnesli občutek večje prostornosti in miru ter ga napolnili s svežo energijo. Zagotovo se boste v trenutku počutili boljše. Odločanje, kaj naj ostane in kaj gre, je lahko precej zahtevna naloga, zato začnite po malem, ampak bodite vztrajni. V nadaljevanju je šest vprašanj, ki vam bodo pomagala pri sprejemanju odločitev.

1. Ali smo to stvar uporabili to ali lansko leto?  Če je niste, je najverjetneje ne potrebujete.

2. Ali bi to stvari kupili, če bi se sedaj odpravili po nakupih? Če je ne bi, zakaj bi jo obdržali?

3. Ali si želimo obdržati to stvar, ker smo pred časom vložili nekaj denarja vanjo? Če je ne uporabljate, ste denar v vsakem primeru vrgli stran, zato jo je morda bolje podariti nekomu, ki jo potrebuje.

4. Ali imamo podobne stvari, ki služijo istemu namenu? Znebite se vseh, razen ene.

5. Ali ta stvar ustreza meni ali mojemu domu? Če si v tej stvari niste všeč ali vas ne navdaja z dobrim občutkom, ni potrebe, da bi jo obdržali.

6. Ali želim to stvar obdržati zaradi njene sentimentalne vrednosti?  S tem ni nič narobe, zato nekaj takih stvari obdržite in jih pospravite v škatlo za spominke! 

Ko ugotovite, česa se želite znebiti, razmislite, kaj boste naredili z odvrženimi stvarmi. Na voljo imate veliko boljših možnosti, kot pa da jih preprosto odvržete. Lahko jih podarite prijateljem, družini ali dobrodelni ustanovi, jih prodate na spletu ali morda najdete način, kako jih reciklirati.  Nekaj pa zagotovo drži: če boste odstranili, kar ne potrebujete, boste naredili več prostora za življenje, ki ga resnično želite.

Pralec nežnega srca: generacija Gorenjevih pralnih strojev SensoCare

Tehnologija SensoCare poskrbi za učinkovito oprano perilo. Ustvarja optimalno kombinacijo temperature, vode, časa in hitrosti vrtenja bobna. Kadar oblačila potrebujejo prav posebno nego, je mogoče programe za bombaž in sintetična vlakna nagraditi z različnimi načini pranja.

Preberite tudi: