zapri
...

Šest korakov za organizirano kuhinjo

DOM
17. 2. 2018

Nič vas ne spravi v stres bolj kot neurejena kuhinja. Zato izkoristite megleno zimsko popoldne in spravite svoje lonce in posodo v red. Zveni zapleteno? Sploh ni! Upoštevajte naslednjih šest korakov in vaša kuhinja bo organizirana, kot bi mignili.

1. Obesite! Namestite drog za obešanje za najpogosteje uporabljene lonce, ponve, kuhinjske brisače in pripomočke.


2. Naj bo vse pri roki. Predmete, ki jih najpogosteje uporabljate, shranite tam, kjer so najbolj dostopni. Imenitne porcelanaste krožnike, ki jih uporabite le, ko pride na obisk tašča, lahko mirne duše shranite na zadnji del najvišje police.


3. Ustvarite prostor. Zavrzite vse, čemur je potekel rok uporabe ter podarite kuhinjske pripomočke ali aparate, ki jih ne uporabljate.

4. Razdelite in vladajte. Uporabite vstavke za predale, da lahko urejeno shranite pribor, plastično posodo ali pokrovke.

5. Naj bo ljubko. Če imate aparate ali pripomočke kar na kuhinjskem pultu, izberite takšne, ki se bodo lepo podali vaši kuhinji. Tako bodo delovali kot estetski dodatek in ne le kot nekaj, kar prispeva k neredu. 

6. Izkoristite, kar imate. Kuhinjskemu elementu dodajte dvižno polico, namestite žičnato rešetko na steni za kuhališčem ali kljuke pod zgornjo vrsto elementov ter tako izkoristite vsak centimeter prostora, ki ga imate na voljo. 

Spoznajte chefovo kolekcijo – Chef's Collection  

Chef's Collection je linija visoko kakovostnih in vzdržljivih malih kuhinjskih aparatov. Vsak izmed njih je bil preskušen v profesionalni kuhinji Andreja Kuharja, večkratnega dobitnika Michelinove zvezdice.

Preberite tudi: