zapri
...

Lastnosti sušilnih strojev

Popolna skrb

SensoCARE tehnologija

Sušenje po vaši meri
Pri Gorenjevih sušilnikih lahko izberete vam najprikladnejši način sušenja. NormalCARE predstavlja optimirane programe sušenja za vse vrste perila. Za še prijaznejšo nego perila lahko izberete GentleCARE, ki zagotavlja sušenje perila na nižji temperaturi in ga tako še dodatno ohranja.
Ikona - Občutljivo perilo

Občutljivo perilo

Temperaturno občutljive kose perila kot so bluze, srajce ali fino spodnje perilo, lahko brez skrbi zaupate negi sušilnega stroja. Poseben program zagotavlja izbrano stopnjo suhosti perila pri nižji temperaturi sušenja.
Ikona - Edinstveno ravnanje vlaken s tehnologijo IonTech

Edinstveno ravnanje vlaken s tehnologijo IonTech

Odlično zglajeno in osveženo perilo
Boljši sušilniki perila imajo vgrajen unikaten ionizator zraka, ki dodatno poskrbi za ravnanje vlaken, zmanjšuje nagubanost perila ter odstranjuje statično energijo, ki nastane med sušenjem. Iz perila učinkovito odstrani neprijetne vonjave kot sta hrana ali tobak in ga osveži. Zaradi uporabe ionizatorja zraka je perilo še dodatno zmehčano.
več informacij
manj informacij
Ikona - Program za učinkovito prezračevanje oblačil

Program za učinkovito prezračevanje oblačil

S posebnim programom lahko v odzračevalnem sušilniku učinkovito prezračite oblačila. S pomočjo hladnega zraka odstranite neprijetne vonjave iz oblačil, ne da bi jih bilo treba zato predhodno oprati.
Ikona - SteamTech – popolnost z manj likanja

SteamTech – popolnost z manj likanja

Odlično zglajeno in osveženo perilo.
Nova tehnologija nege bombažnega in mešanega perila s pomočjo pare SteamTech v veliki meri olajša likanje ali pa le-to sploh ni več potrebno. Perilo je zrahljano in praktično brez gub, kar je še posebej praktično pri programu sušenja srajc in bluz. Sušilnik s posebnim programom do 5 opranih srajc posuši v samo 20 minutah, na koncu še s pomočjo pare zgladi vse gube. Dodatna prednost brez predhodnega pranja je program osvežitve, ki omogoča odstranitev neprijetnih vonjav oz zrahljanje oblačil, ki ste jih že nosili ali so bila dalj časa v omari.
več informacij
manj informacij

Pametne rešitve

Toplotna črpalka s TwinAir

Izjemna varčnost sušenja
Kondenzacijski sušilnik s toplotno črpalko suši perilo pri nižji temperaturi kot običajni modeli, zato so oblačila bolje ohranjena. Je edini gospodinjski aparat, ki pri svojem delovanju uporablja hladilni in grelni del toplotne črpalke. Zaradi popolnega izkoristka le-te je poraba energije za kar 40 % nižja od porabe v energijskem razredu A.
Ikona - TwinAir, učinkovito sušenje perila

TwinAir, učinkovito sušenje perila

Enakomerno posušeno perilo.
Kondenzacijske sušilne stroje s toplotno črpalko odlikuje edinstven sistem vpihavanja zraka v boben, ki pri dvosmernem vrtenju omogoča enakomerno intenziven dovod toplega suhega zraka skozi oba zračna kanala. Pot zraka se prilagaja smeri vrtenja bobna, zato je perilo ves čas podvrženo konstantni intenziteti sušenja. Zaradi enakomerne razporejenosti se med seboj ne zapleta, končni učinek sušenja je zato popoln.
več informacij
manj informacij
Ikona - SensorIQ - senzorska tehnologija

SensorIQ - senzorska tehnologija

Vedno ravno prav suho perilo
Inteligentna tehnologija SensorIQ samodejno prilagaja proces sušenja glede na izbrani program, vrsto perila ter želeno stopnjo suhosti. Senzor vlažnosti čas sušenja prilagaja zaznani stopnji vlage v perilu. Ko senzor zazna izbrano stopnjo suhosti, se sušilnik samodejno ustavi. Oblačila so lahko ravno prav suha za likanje, suha, suha za pospravljanje v omaro ali zelo suha.
več informacij
manj informacij
Ikona - Inverter PowerDrive

Inverter PowerDrive

Izjemna moč, visoka učinkovitost
Sušilnik perila z inverterskim motorjem zaradi prilagodljive hitrosti obračanja bobna zagotavlja večjo učinkovitost sušenja. Perilo je zato še bolje posušeno in mehkejše. Motor deluje brez ščetk, zato je sušenje opazno tišje, prihranek energije večji, življenjska doba aparata pa daljša.
več informacij
manj informacij

A razred kondenzacije

Brez vlage v prostoru
Sušilni stroji SensoCare se zaradi svoje učinkovite kondenzacije uvrščajo v A razred kondenzacije. Med sušenjem namreč več kot 90 % vlage iz perila kondenzirajo v posodo za kondenzat, minimalna količina pa gre v okolico. Temperatura in nivo vlage v kopalnici sta zato bistveno nižja, saj se večina vlage iz mokrega perila zbere v kondenzacijski posodi. Perilo je vedno ravno prav posušeno, temperatura in vlaga v prostoru, kjer se nahaja sušilni stroj pa ne previsoki.
več informacij
manj informacij

Preprosta uporaba

FiltrationSupreme

Največji in najbolj učinkovit filtrirni sistem na trgu
Optimalna pozicija in velikost filtrov v Gorenjevih sušilnih strojih omogočata 40% večjo učinkovitost filtriranja. Vrata sušilnega stroja so zaradi optimalne vlage in temperature v tem območju optimalna pozicija za filter, saj se večina delcev nabira v omenjenem območju.
3D filter pred toplotno črpalko z največjim volumnom ujame tudi najmanjše delce praha. Filter ob čiščenju ostane nameščen v vratih in je očiščen z zamahom ene roke.
Ikona - Prijazno oblikovani

Prijazno oblikovani

Sušilniki Gorenje imajo jasno oblikovano nadzorno ploščo, ki je za preglednejše spremljanje sušenja nekoliko nagnjena. Oblikovani so tako, da je njihova uporaba prijetna in enostavna. Imajo eno največjih odprtin vrat s preprostim odpiranjem in lahko dosegljivimi filtri ter posodo za kondenzat.
več informacij
manj informacij
Ikona - Uporabniku prijazna posoda za kondenzat

Uporabniku prijazna posoda za kondenzat

Sušilniki vso vlago perila kondenzirajo in spravijo v poseben rezervoar, zato ni skrbi z odzračevanjem. Lučka na posodi uporabnika obvesti, ko je polna. Posodo je mogoče povsem preprosto odstraniti in izprazniti, voda pa se lahko uporabi tudi v gospodinjstvu.
več informacij
manj informacij
Ikona - AutoDrain - direktno opravljanje kondenza

AutoDrain - direktno opravljanje kondenza

Nič več ročnega izpraznjevanja kondenzacijske posode
Če namesto odzračevalnega izberete kondenzacijski sušilnik perila, odprtina za odvod vlage iz prostora ni več potrebna. Pri tej vrsti sušilnika se vlaga v obliki vode zbira v posebni, skoraj 5-litrski kondenzacijski posodi, ki jo po končanem sušenju preprosto izpraznite. Če posodo za vodo z odvodno cevjo AutoDrain povežete z odtokom, ročno praznjenje posode ni več potrebno.
več informacij
manj informacij