zapri
...

Lastnosti pralnih strojev

Popolna skrb

Tehnologija SensoCare

Popolnost pranja
Tehnologija SensoCare skrbi za to, da je vsaka vrsta tkanine oprana na njej ustrezen način. Tako vedno ustvarja optimalno kombinacijo temperature, vode, časa in hitrosti vrtenja bobna. Kadar pa oblačila potrebujejo prav posebno nego, je mogoče programe za bombaž in sintetična vlakna nagraditi z različnimi načini pranja. NormalCare oblačila pere z zanje optimalno kombinacijo vseh štirih dejavnikov, TimeCare skrajša čas pranja, AllergyCare pere z več vode in hkrati še dodatno izpira oblačila, EcoCare pa je energijsko najprijaznejši način pranja.
Ikona - TimeCare

TimeCare

40 % hitrejše pranje
Intenzivno in hitrejše pranje za manj umazano perilo in manjše količine.
Ikona - EcoCare

EcoCare

60 % prihranek energije
Čas pranja je nekoliko daljši, vendar pa porabi manj vode in energije.
Ikona - AllergyCare

AllergyCare

49 % učinkovitejše izpiranje
Temeljito izpiranje je bolj učinkovito pri odstranjevanju sledi detergenta in s tem alergenov, ki lahko povzročijo neprijeten občutek na koži.

StainExpert

Pomoč pri najbolj trdovratnih madežih.
Velikokrat se zgodi, da zaradi neustreznega načina pranja trdovratne madeže nehote še dodatno vtrete v tkanino, kar pri ponovljenem pranju bistveno zmanjša možnost za rešitev nastalega problema. Gorenjevi boljši modeli ponujajo posebno funkcijo učinkovitega odstranjevanja najpogostejših, trdovratnih madežev. Izberite ustrezno izmed ponujenih štirih skupin madežev in poskrbite za učinkovito oprano perilo.
• Sadje/ Fruit: pomaranče, jagode, banane, paradižnikova mezga, sadne kaše, ipd.
• Kava/ Coffee: čaj, kava, kakav, čokolada, jogurt, testenine, rdečilo za ustnice, ipd.
• Vino/ Wine: rdeče vino, temni sadni sokovi, borovnice, rdeča pesa, črnilo, ipd.
• Organik/ Organic: maščoba, olje, maslo, jajce, kri, trava, ipd.
Ikona - AntiAllergy Cotton

AntiAllergy Cotton

Za zaščito občutljive kože
Podaljšan čas pranja na višji temperaturi z več vode poskrbi za odlično oprana oblačila. AntiAllergy Cotton program pa poskrbi, da je perilo z dodatnim izpiranjem še temeljiteje izprano. Ta način pranja je posebej primeren za tiste, ki imajo občutljivo kožo, saj temeljito odstrani vse alergene, ki dražijo bolj občutljivo kožo.
več informacij
manj informacij
Ikona - AntiMites

AntiMites

Za dober spanec
Program namenjen negi večjih kosov perila kot so posteljnina, vzglavniki, odeje. Posebej prilagojen ritem pranja namreč preprečuje zapletanje in vozlanje perila, zato so celo največji kosi perila vedno brezhibno oprani. Dodatno izpiranje pa poskrbi za temeljito izprano perilo brez alergenov in pršic, ki lahko povzročajo neprijeten občutek na koži.
več informacij
manj informacij
Ikona - Baby

Baby

Za zaščito nežne otroške kože
Program z več vode detergent raztopi še bolj učinkovito in tako perilo tudi bolj temeljito izpere. Posebnost tega programa je daljši čas namakanja perila v topli vodi, kar razgradi še tako trdovratne madeže otroške hrane. Perilo bo tako vedno brezhibno oprano, brez sledi pralnega praška in s tem alergenov, ki lahko povzročajo neprijeten občutek na posebno nežni otroški koži.
več informacij
manj informacij
Ikona - UltraWhite

UltraWhite

Bela, ki ne bo nikoli siva
Umetna vlakna, svila in najlon se lahko pri pranju hitreje poškodujejo. Poseben program zato perilo pere pri nižjih temperaturah in tako ohranja kakovost občutljivejših tkanin. Nežno mencanje z več vode poskrbi za popolno belino že pri 30 °C. Za dodatno svežino se priporoča uporaba specializiranih detergentov.
več informacij
manj informacij
Ikona - PerfectBlack

PerfectBlack

Črna je samo ena
Poseben program pranja vseh vrst črnih tkanin je z nežnim mencanjem v večji količini vode učinkovit že pri 30 °C. Tako ni več potrebe po intenzivnem mencanju in uporabi agresivnih detergentov, zaradi katerih črno perilo zbledi in osivi. Za občutljiva črna oblačila se priporoča uporaba specializiranih detergentov.
več informacij
manj informacij
Ikona - BioWash

BioWash

Pranje z ekološkimi detergenti
Popolna rešitev za vse, ki uporabljajo ekološka pralna sredstva, denimo kroglice za pranje ali pralne oreščke. Zaradi kombinacije večje količine vode s temperaturo do 90 °C in hitrega mencanja bo izkoristek ekoloških sredstev za pranje optimalen, perilo pa dobro oprano.
več informacij
manj informacij
Ikona - SportWash

SportWash

Program za športna oblačila
Nežno mencanje perila v večji količine vode s temperaturo 30 ali 40 °C je idealno za pranje umetnih vlaken. Športna oblačila so vedno sveža, dišeča in tako vedno pripravljena na nove podvige.
Ikona - NightWash

NightWash

Tiho pranje za nočne ure
Perilo se lahko brez težav in povsem tiho opere tudi ponoči. Vrtenje bobna je počasnejše in nežnejše, ker pranje traja malo dlje pa je perilo vseeno popolnoma čisto.
Ikona - MyFavourite

MyFavourite

Shranite svoje priljubljene programe pranja
Najpogosteje uporabljene programe si lahko pralni stroj enostavno zapomni in so tako vedno na voljo za hitro uporabo. Zapomni si lahko tudi vse dodatne nastavitve, kot so spremenjena temperatura pranja, hitrost ožemanja ali predpranje.
več informacij
manj informacij
Ikona - QuickWash 17

QuickWash 17

Za osvežitev oblačil
Manj umazano perilo je mogoče enostavno osvežiti v 17 minutah pri temperaturi 30 °C. Tako je naslednja preobleka vedno pripravljena.
Ikona - HandWash + Wool

HandWash + Wool

Za izjemno občutljiva oblačila
Program poskrbi za volnena, svilena in čipkasta oblačila, kot bi jih prale nežne roke. Oblika in kakovost bosta ohranjeni, madeži in umazanija pa odstranjeni že pri temperaturah med 30 ali 40 °C.

Pametne rešitve

SpaDrum

Odlično ohranjeno perilo.
Boben pralnih strojev SensoCare je oblikovan iz najkakovostnejšega nerjavečega jekla z izjemno gladko površino. Perilo je zato dobro oprano, izprano in ožeto brez morebitnih poškodb.
Ikona - Perforacija

Perforacija

Rahlo pršenje vode v boben
Majhne luknjice premera le 3 milimetre s perilom ravnajo še posebej nežno. Poleg učinkovitega pranja, ožemanja in izpiranja, pa preprečujejo tudi poškodbe oblačil. Velikost, oblika in vzorec perforacije bobna zmanjšajo tudi porabo vode in energije.
več informacij
manj informacij
Ikona - 3D rebra

3D rebra

Nežno valovanje perila
Valovita rebra oblačila nežno potiskajo proti zadnjemu delu bobna, od tam pa ga privzdigujejo proti vrhu. Razporeditev perila v bobnu je zato boljša, hkrati pa rebra vlakna tudi nežno masirajo. Skozi odprtine v površni prši dodatna voda, ki pomaga pri procesu močenja.
več informacij
manj informacij
Ikona - Nagnjena 4D vrata

Nagnjena 4D vrata

Vedno na pravi poti
Izboljšana patentirana steklena vrata pralnega stroja omogočajo aktivno 4D gibanje perila proti osrednjemu delu bobna, kjer je deležno najboljše nege in maksimalne zaščite. Po koncu pranja je zato perilo boljše oprano in manj zmečkano, aparat pa zaradi optimalne razporejenosti vsebine tišji in bolj vzdržljiv.
več informacij
manj informacij
Ikona - Inverterski motor PowerDrive

Inverterski motor PowerDrive

Varčnejši, tišji in učinkovitejši motor pralnega stroja. Generacija pralnih strojev ima vgrajen izredno učinkovit elektronsko krmiljen motor, ki je pri svojem delovanju v primerjavi z univerzalnim električnim motorjem zanesljivejši in izjemno tih. Minimalna poraba električne energije in lažje prenašanje večjih obremenitev se odražata v njegovi dolgi življenjski dobi. Motor je izjemno učinkovit, saj v najkrajšem času razvije najvišjo moč delovanja.
več informacij
manj informacij
Ikona - Total WeightControl

Total WeightControl

Vrhunsko oprano perilo ne glede na njegovo količino
Senzor prilagodi vse parametre pranja količini perila v bobnu. Poraba energije in vode je tako optimalnejša, čas pranja krajši, delovanje pa občutno bolj tiho. Polna košara perila je čista in dišeča, ne glede na njegovo količino.
več informacij
manj informacij
Ikona - Zdržljiv grelec DuraHeat

Zdržljiv grelec DuraHeat

Prenovljen in izboljšan grelec
DuraHeat je nov grelec v pralnih strojih Gorenje z varnostnim sistemom za zaščito pred pregretjem. Zahvaljujoč temu, ima grelec daljšo življenjsko dobo in delovanje stroja je varnejše.
Ikona - Priklop na vročo vodo

Priklop na vročo vodo

Prihranek energije, denarja in časa
Pralni stroj priklopljen direktno na toplo vodo iz vodovodnega omrežja bistveno hitreje segreje vodo na temperaturo, ki jo določa izbrani program, kot tisti, ki tega priklopa ne omogoča. Na ta način prihrani porabo energije, denar in čas.
več informacij
manj informacij
Ikona - Rezervoar za vodo

Rezervoar za vodo

Nič več problemov s prekinitvami dobave vode
Rezervoar za vodo nameščen na zadnjo stran pralnega stroja zagotavlja neprekinjen dovod vode med pranjem, ne glede na dovod vode iz omrežja in zadošča za do dva cikla pranja perila. Kadar je na voljo dovolj vode, se rezervoar polni samodejno iz omrežja, mogoče pa ga je napolniti tudi ročno. Je odlična rešitev za območja, kjer stroja ni mogoče priključiti na zanesljiv vir vode.
več informacij
manj informacij
Ikona - Senzorska tehnologija SensorIQ

Senzorska tehnologija SensorIQ

Vedno optimalna poraba energije, vode in časa.
Vedno optimalna poraba energije, vode in časa. V Gorenjevih pralnih strojih so vgrajeni številni senzorji, ki konstantno spremljajo proces pranja. Na osnovi zbranih podatkov inteligentna tehnologija SensorIQ samodejno prilagaja proces pranja glede na izbrani program, vrsto in težo perila. Optimalen rezultat je ob znatnih prihrankih energije, vode in časa zagotovljen.
Samodejno zaznavanje teže perila TotalWeight kontrola - s pomočjo senzorja obremenitve, stroj samodejno prilagaja pralni program dejanski količini perila v bobnu. Poleg prihranka energije in vode, omogoča tudi tiho in mirno delovanje stroja, in hkrati podaljšuje njegovo življenjsko dobo.
Senzor bistrosti in penjenja vode - s sprotnim zaznavanjem količine pene senzor po potrebi samodejno poskrbi za dodatna izpiranja. Količina vode je pri vsakem ciklusu pranja avtomatsko prilagojena vrsti perila, ki je na ta način najbolj učinkovito oprano in ohranjeno.
več informacij
manj informacij

A+++-20%

Vsi pralni stroji so energijsko izjemno varčni, tisti z energijskim razredom A+++-20 % pa porabijo celo 50 % manj energije kot stroji razreda A.

Preprosta uporaba

Prijazno oblikovani

Pralni stroji Gorenje so oblikovani funkcionalno in ergonomično, zato je njihova uporaba navdušujoče preprosta. Upravljalna plošča je nagnjena za 20°, odprtina vrat pa je široka kar 34 cm, kar olajša polnjenje in praznjenje pralnega stroja. Preprosto je tudi odstranjevanje in čiščenje filtrov ter posode za detergent.
Ikona - Učinkovita zaščita pred poplavo – AquaStop

Učinkovita zaščita pred poplavo – AquaStop

Prepreči možnost poplave.
Pralni stroji Gorenje so opremljeni z različnimi varnostnimi sistemi, ki preprečijo kakršnokoli puščanje vode.

Popolni AquaStop
Boljši modeli imajo na dnu
pralnega stroja poseben senzor, ki ob zaznavi kakršnegakoli neželenega puščanje vode nemudoma sproži zaprtje električnega ventila v dovodni cevi in s tem prekinitev dovoda vode v aparat.

AquaStop
Modeli so opremljeni s posebnim mehanskim sistemom, ki v primeru, počene ali se kako drugače poškodovane notranje dovodne cevi, prekine dovajanje vode v aparat.

Zaščita pred prelitjem
Če ventil za dovajanje vode deluje slabo, če je v stroj prišlo preveč vode ali če je zaradi česarkoli drugega nivo vode previsok, se vklopi črpalka, ki izčrpa odvečno vodo iz kadi. Črpanje poteka dokler ni dosežen optimalni nivo vode za izbrani program.
več informacij
manj informacij
Ikona - SterilTub: čist stroj za čisto perilo

SterilTub: čist stroj za čisto perilo

Rešitev za prijetno dišeče oprano perilo.
Pranje na nižjih temperaturah in z okolju prijaznejšimi a manj agresivnimi pralnimi praški ustvarja odlično klimo za razvoj bakterij, ki se zadržujejo v kadi pralnega stroja. Zaradi tega lahko sicer normalno oprano in posušeno perilo ob prvem stiku z vlago prične oddajati neprijeten vonj. S programom SterilTub, ki deluje ob praznem bobnu, boste poskrbeli za popolno higieno v notranjosti stroja in s tem za odlično negovano perilo.
več informacij
manj informacij
Ikona - ChildLock - Otroška zaščita

ChildLock - Otroška zaščita

Varno za radovedne malčke. Vrat pralnega stroja Gorenje med pranjem ni mogoče odpreti. Za dodatno zagotavljanje varnosti je mogoče stroj z enostavnim pritiskom na kombinacijo gumbov na upravljalni plošči tudi zakleniti.
Ikona - SuperSilent

SuperSilent

Zaradi kakovostnega pogona in izolacije pralni stroji SensoCare perejo izredno tiho. Tudi med močnejšim centrifugiranjem jim ne bo uspelo preglasiti klepeta. Najbolje opremljeni modeli perejo še posebej tiho.
Ikona - Pocinkano ohišje

Pocinkano ohišje

Kvalitetna zaščita za dolgo življenjsko dobo. Gorenjevi pralni stroji so, podobno kot v avtomobilski industriji, zaščiteni z okolju prijazno površinsko zaščito. Trajnost aparata in učinkovita zaščita proti rjavenju sta zagotovljeni.
več informacij
manj informacij