zapri
...

Za zares intenzivne okuse Najbolj izvrstni recepti za vašo novo pečico

Dobrodošli v tovarni popolnih okusov

Kakovostna in uravnotežena prehrana je poglavitni vir življenjske energije in zato nepogrešljivi del našega vsakdanjika. Raznovrstnost živil, ki so nam danes dosegljiva praktično na vsakem koraku in številne napredne tehnologije na področju kuhanja in peke nam zagotavljajo pestrost izbora kaj in kako bomo kuhali in jedli. Ne glede na vse, pa še vedno nikjer ni tako kot doma, kajne?

S tem zavedanjem smo v Gorenju razvili novo generacijo vgradnih pečic, osebne kuharske asistente, ki so namenjeni pripravi okusne in zdrave domače hrane. Posebna obokana notranjost ter premišljena kombinacija grel, temperature in časa pečenja zagotavljajo, da so jedi sočne in mehke, hkrati pa prijazen uporabniški vmesnik in privlačen dizajn poskrbita za preprosto uporabo in tako vsakodnevno ustvarjanje v domači kuhinji postaja prava majhna zabava. 

Lastnosti pečic

razpri

Knjižica receptov

Z veseljem vam predstavljamo knjižico vrhunskih kuharskih receptov, ki so plod dolgoletnih izkušenj ter številnih raziskav in testiranj kuhanja in peke. S kombiniranjem vsakdanjih sestavin, ki so na voljo v vaši najbližji trgovini in spretno uporabo številnih inovativnih funkcij, ki vam jih omogočajo pečice Gorenje boste dosegali zares vrhunske rezultate v obliki slastnih in polnovrednih obrokov.  Okusno meso, prvovrstne ribe, zelenjava polna vitaminov, sadje čudovitih barv, ravno prav kuhane prikuhe – vse to in še mnogo več je sedaj z vašo novo pečico Gorenje mogoče v vaši domači kuhinji.

Načini pečenja

Pečice Gorenje so izdelane kot večfunkcionalna orodja, s katerimi lahko pečemo na številne različne načine, kuhamo s paro ali brez ter pogrevamo, ob tem pa zagotavljajo tudi preprosto vzdrževanje.

Načini pečenja

razpri

Upravljalni moduli pečice

Boljši modeli Gorenjevih pečic skoraj vse opravijo namesto vas. Zapleteni procesi pečenja so pretvorjeni v preproste funkcije in programe, kompleksne inovacije prijaznih uporabniških vmesnikov pa so prevedene v privlačno obliko in preprosto uporabo.
Gorenje ponuja pečice z edinstvenim elektronskim programskim modulom HomeChef z velikim barvnim zaslonom, na katerem funkcije izbirate preprosto z drsenjem prsta. Revolucija, ki zagotavlja izjemne rezultate peke tako začetnikom kot profesionalnim mojstrom.
Gorenje se ponaša tudi z privlačnim upravljalnim vmesnikom ProCook, ki omogoča vrhunske kulinarične izkušnje z upravljanjem zgolj z enim gumbom, ki poskrbi za primerne nastavitve vseh ključni parametrov pri pripravi vaše najljubše jedi.

Več

razpri

Dodatki

Pekači in posode

Za uporabnike tehnološko dovršenih in vrhunsko oblikovanih pečic Gorenje smo skrbno izbrali tudi vse potrebne dodatke, ki so ali del osnovne opreme ali pa jih je možno dokupiti. Dolgoletne izkušnje in globoko razumevanje potreb potrošnikov so nam narekovali širok nabor pekačev in posod, ki bodo vaše kuhanje precej olajšali, hkrati pa omogočili najbolj učinkovito delovanje pečic.

Nivoji pečenja

Pečice Gorenje ponujajo peko na do petih različnih nivojih, odvisno od vrste in količine hrane, ki jo pripravljate. In ne le to, pečice omogočajo tudi peko na več nivojih hkrati, pri čemer premišljena porazdelitev zraka zagotavlja, da je na vsaki ravni hrana pečena enakomerno in brez neželenega mešanja okusov in vonjav.

Kuhanje s paro

Čudežna moč pare pri obdelavi hrane je navduševala že pred tisočletji, a vendar se je sčasoma bolj uveljavilo kuhanje v vodi. V Gorenju se zavedamo, da hrana v neposrednem stiku z vodo izgubi največ hranilnih snovi, zmanjša se pristnost okusov in naravne barve žalostno zbledijo. Zato smo na osnovi dolgoletnih raziskav razvili parne pečice, ki omogočajo povsem enostavno in udobno pripravo zdravih, polnovrednih in očem privlačnih jedi v vaši domači kuhinji.

Parno kuhanje je eden izmed najbolj zdravih načinov priprave živil. Nežno delovanje pare med kuhanjem omogoča ohranjanje pomembnih rudninskih snovi in vitaminov, hkrati pa zagotavlja, da hrana ostaja polnega in intezivnega okusa, čvrsta, sočna in živih naravnih barv. Za pripravo okusnih in zdravih obrokov ni potrebno uporabljati cele gore začimb, prav tako zadostuje le nekaj kapljic olja, še več, okusno hrano je možno pripravljati celo popolnoma brez maščob in tako se lahko jedi končno izkažejo v vsem svojem bogastvu naravnih sestavin.

Med parnim kuhanjem para prihaja v pečico iz posebnega grelnika vode in se zahvaljujoč inovativni tehnologiji enakomerno razprši po vsej pečici. Tok pare je samodejno nadzorovan glede na izbran program, po želji pa količino pare za posamezno jed lahko dovajate tudi sami. Pri uporabi parnih pečic so odveč skrbi, da bi hrano prismodili ali jo razkuhali. V parnih pečicah je možno brez pomisleka sočasno pripravljati celotno kosilo, od juhe do sladice, brez neželenega mešanja vonjev in okusov. Po končanem kuhanju notranjost pečice ostane suha, brez ostankov parnih kapljic in posledično brez vodnega kamna, zato je izjemno enostavna tudi za čiščenje.

Z uporabo parnih pečic Gorenje je del profesionalne kuharske tehnike vstopil v domača gospodinjstva in tako vsakdanja kuha resnično postaja vse bolj prijetno in enostavno opravilo. Dovolite, da navdušimo tudi vas.

Nasveti in triki za parno kuhanje

Zakaj kuhati s paro?

Popolnoma preprosto je. Parno kuhanje:

  • ohranja hranilno vrednost živil in zagotavlja uravnotežene zdrave obroke.
  • ohranja vitamine, minerale in zaščiti do 90% anitioksidantov v sveži zelenjavi.
  • zagotavlja ohranitev celične strukture živil, kar se odraža v nespremenjeni strukturi in čvrstosti živil,  ki hkrati ostanejo sočna in čudovitih naravnih barv.
  • omogoča pripravo okusnih obrokov praktično brez dodajanja začimb in maščob.
  • poskrbi, da je hrana vedno ravno prav kuhana brez skrbi, da bi se razkuhala, izsušila ali celo prismodila.
  • omogoča pogrevanja in odmrzovanje hrane brez vpliva na njeno kakovost in okus.
  • je primerno za pripravo praktično vseh vrst hrane.
  • omogoča prihranek energije in dragocenega časa, saj lahko pripravljamo več vrst hrane hkrati, brez neželenega mešanja neprijetnih vonjav in okusov.
  • je izjemno enostavno tudi za čiščenje.

Najbolj nežna obravnava vitaminov na svetu

Kuhanje je izjemno kompleksen proces. Tu se dogaja veliko različnih reči in na rezultate vpliva nešteto okoliščin. Gorenje je vložilo veliko znanja in leta izkušenj v razvoj funkcij in rešitev, ki hrane ne obravnavajo zgolj kot vira energije, temveč tudi kot izredno občutljiv vir vitaminov, mineralov, vlaknin ter − seveda − vir vonjev, okusov in užitkov. Kombinirane parne pečice Gorenje zato lahko zagotovijo zdravo hrano: hrano pripravljeno z razumevanjem njenih dragocenih sestavin in s posebno pozornostjo do potreb človeškega telesa. Parne pečice Gorenje so na voljo v standardnih in kompaktnih izvedbah.

Lastnosti parnih pečic

razpri