zapri
...

Koračno pečenje

V več korakih do popolne jedi

Koračno pečenje ali Step by step je program, kjer uporabnik vnaprej določi več zaporednih korakov postopka peke. Ta način uporabe pečice je idealen pri peki kruha, piščanca ali lazanje, ko so potrebne temperaturne spremembe.

Način priprave v korakih zagotovi povsem samodejno uravnavanje temperature med izbranim načinom peke. Zaradi tega so jedi sočne, z dovolj sokov, a hkrati tudi popolno pečene. Ker odpiranje vrat med peko ni potrebno, pomeni ta program tudi dodaten prihranek energije.

 

Izvirna patentirana novost iz Gorenja: Koračno pečenje (Step by Step)

Izvirno domišljeno pečenje v korakih Step by Step predstavlja nov način klasične peke.

S pomočjo prednastavljenih korakov peke (izbrana temperatura, nastavitev grel, ventilacijsko pečenje, gratiniranje) je odslej tudi peka najzahtevnejših jedi popolnoma preprosta. Številne jedi namreč med samim pečenjem zahtevajo spremembo temperature, uporabo različne kombinacije grel ter časovno prilagajanje posameznih korakov pečenja. Z revolucionarno funkcijo Step by Step lahko za pripravo želene jedi že pred pričetkom peke nastavite do tri vmesne spremembe načina peke in le še počakate na  rezultat, za katerim stoji vaša pečica.

Kako deluje koračno pečenje?

Peka v več korakih poteka tako, da uporabnik ročno nastavi več zaporednih faz oz. korakov postopka peke. Ko je postopek nastavljen, ročno spreminjanje  nastavitev ni več potrebno. Ta način uporabe pečice je idealen za izkušenejše uporabnike, npr. pri peki kruha ali lazanje, ko so potrebne spremembe temperature.

Oglejte si Binetovo predstavitev koračnega pečenja

Oglejte si vse pečice s koračnim pečenjem

Pečice Gorenje

Pečice Gorenje+

Gorenje in chef Bine Volčič

Bine Volčič je kuhar po poklicu, predvsem pa po duši, ki si je svojo strastjo in kreativnim pristopom prislužil ugled tako v gostinski stroki kot tudi med ljubitelji dobre hrane in kuhanja doma. Kot pravi sam, v kuhinji rad hodi po (kulinaričnem) robu, kombinira nove in nore okuse, predvsem pa vsako jed začini z ljubeznijo.