zapri
...

Parna pečica

PureSteam - Čista para

Hrana ni le zgolj vsakdanja potreba, temveč je izjemno občutljiv vir vonjev, okusov in gurmanskih užitkov, ki vsebuje vitamine, minerale, vlaknine. Zato je Gorenje s pomočjo znanja in izkušenj razvilo kombinirano parno pečico, ki deluje na osnovi čiste pare in izpopolnjene tehnologije vpihovanja pare. V njej so vitamini obravnavani najbolj nežno in enakomerno na svetu. Parna pečica Gorenje zagotavlja zdravo hrano; jedi obdržijo strukturo, barvo in okus, zadržijo večino vitaminov in mineralov, njihov okus pa je zato intenzivnejši in polnejši.

Ohranjanje vitaminov z zdravim parnim kuhanjem

Jedi pripravljene v čisti pari brez uporabe olja ostanejo sočne in mehke, obdržijo prvotno strukturo, zadržijo barvo, okus in večino vitaminov in mineralov. V pari lahko pripravite ribe, ki zaradi posebej nežnega ovijanja pare zadržijo svojo strukturo in skoraj vse za zdravje koristne učinkovine. V pari pripravljena piščančja prsa so sočna, mehka in izjemno polnega okusa, riž rahel, zelenjava pa čvrsta. Med ponujenimi parnimi programi lahko izberete tudi vedno bolj priljubljeno tehniko kuhanja sous-vide ali kuhanje v vakuumu in pri nižjih temperaturah.

MultiSteam 360°

Celostni pristop h kuhanju na pari
Parne pečice uporabljajo napreden sistem kroženja zraka znan iz običajnih: MultiFlow 360°. Ko para skozi mnoge odprtinice vstopi v prostor pečenja, jo poseben ventilator enakomerno razporedi, zaradi česar so jedi še posebej nežne in mehke. Ena posoda vode zadošča za celoten proces kuhanja brez prekinitve − to pomeni prihranek časa in energije, pa tudi rezultati kuhanja so boljši.

WaterTank

Voda pri roki
Velika, praktična in elegantna posoda za vodo je lahko dostopna in jo je mogoče napolniti tudi med kuhanjem, ne da bi zaradi tega prekinili proces priprave hrane. Posoda je premišljeno nameščena in je lahko dostopna, uporabniku dopušča več prostora, zaradi praktično oblikovane notranjosti pa se voda tudi ne poliva. Prostornina 1,3 litra zadošča za 80 minut kuhanja, zato dolivanje vode med kuhanjem ni potrebno. Posodo je mogoče razstaviti in oprati v pomivalnem stroju.

Descaling

Vodni kamen ni težava
Ko je potrebno čiščenje posode za vodo, pečica sama opozori uporabnika na vklop te funkcije. Odstranjevanje vodnega kamna poteka samodejno, potem ko dodamo posebno raztopino za odstranjevanje kamna, se postopek zaključi v 1 uri.

Kapljicam vstop prepovedan

Kombinirana parna pečica Gorenje omogoča tri vrste uporabe: kuhanje v pari, pečenje na vročem zraku in kombinacijo obojega. Hrana je vedno ravno prav kuhana in pečena ter nikoli razmočena, saj se kapljice, ki nastajajo ob stiku čiste pare in hladnejših živil, zaradi delovanja spodnjega grela nenehno uparjajo. Tudi po končanem kuhanju je pečica suha, posebno oblikovana črpalka pa izčrpa vso vodo iz sistema.

Oglejte si vse parne pečice

Parne pečice Gorenje

Parne pečice Gorenje+

Gorenje in chef Bine Volčič

Bine Volčič je kuhar po poklicu, predvsem pa po duši, ki si je svojo strastjo in kreativnim pristopom prislužil ugled tako v gostinski stroki kot tudi med ljubitelji dobre hrane in kuhanja doma. Kot pravi sam, v kuhinji rad hodi po (kulinaričnem) robu, kombinira nove in nore okuse, predvsem pa vsako jed začini z ljubeznijo.

V sodelovanju s chefom Binetom Volčičem smo pripravili zbirko receptov, ki vas bodo navdušili.