zapri
...

Lastnosti parnih pečic

PureSteam

Kapljicam vstop prepovedan
Parne pečice Gorenje so posebne v tem, da aktivno preprečujejo pojavljanje kapljic vode. Za to skrbi generator pare, ki sproti izloča morebitno vodo, zato je para povsem čista. Oblak čiste pare se razporedi po vsej pečici brez kapljic vode, ki bi sicer lahko pokvarile okus ali razmočile jed.

MultiSteam 360°

Celostni pristop h kuhanju na pari
Parne pečice uporabljajo napreden sistem kroženja zraka znan iz običajnih: MultiFlow 360°. Ko para skozi mnoge odprtinice vstopi v prostor pečenja, jo poseben ventilator enakomerno razporedi, zaradi česar so jedi še posebej nežne in mehke. Ena posoda vode zadošča za celoten proces kuhanja brez prekinitve − to pomeni prihranek časa in energije, pa tudi rezultati kuhanja so boljši.

WaterTank

Voda pri roki
Velika, praktična in elegantna posoda za vodo je lahko dostopna in jo je mogoče napolniti tudi med kuhanjem, ne da bi zaradi tega prekinili proces priprave hrane. Posoda je premišljeno nameščena in je lahko dostopna, uporabniku dopušča več prostora, zaradi praktično oblikovane notranjosti pa se voda tudi ne poliva. Prostornina 1,3 litra zadošča za 80 minut kuhanja, zato dolivanje vode med kuhanjem ni potrebno. Posodo je mogoče razstaviti in oprati v pomivalnem stroju.

Descaling

Vodni kamen ni težava
Ko je potrebno čiščenje posode za vodo, pečica sama opozori uporabnika na vklop te funkcije. Odstranjevanje vodnega kamna poteka samodejno, potem ko dodamo posebno raztopino za odstranjevanje kamna, se postopek zaključi v 1 uri.

SousVide

En korak do mehke in okusne hrane
SousVide je preprost, a čaroben trik: kuhanje poteka v vakuumsko zaprtih vrečkah. Tako pripravljene jedi ohranijo vitamine, minerale in druge hranilne snovi. Ker so bile pripravljene v vakuumu ter pri nižji temperaturi, je notranjost kosa mesa vedno sočna in mehka, zelenjava pa ostane gladka in čvrsta. Ta metoda kuhanja je mogoča v kombiniranih parnih pečicah Gorenje.