zapri
...

IQCook Senzorsko kuhanje

Indukcijsko kuhališče IQcook nove generacije vgradnih aparatov iz Gorenja spreminja kuhanje v popolnoma novo doživetje. Skrb za ravno prav kuhano ali pečeno hrano sedaj namesto uporabnika v celoti prevzema kuhališče. Kuhanje je namreč popolnoma avtomatizirano, za kar skupaj z elektroniko poskrbita senzorja na pokrivalki posode in v kuhališču. Komunikacija poteka brezžično, ves postopek kuhanja pa je samodejno nadziran. Kuhališča ponujajo pet pametnih programov za zdravo kuhanje in pečenje s čim manj nevšečnostmi. Z revolucionarnim in edinstvenim tovrstnim kuhališčem na trgu je Gorenje ponovno dokazalo svojo inovativno usmerjenost v skrb za zdravo življenje uporabnikov.

100 % aktivno ohranjanje hranilnih snovi, vitaminov in mineralov

Izjemna novost: Parno kuhanje IQsteam, zdrav način priprave hrane, ki ohranja poln naravni okus in čvrstost hrane. Zelenjava ohrani hranljive snovi, polnost okusa.

1 kg zelenjave pripravite s samo 0,3dl vode.

100 % okusno!

100 % samodejni nadzor kuhanja z uporabo IQ senzorjev

Zanesljivi IQ senzorji samodejno uravnavajo delovanje kuhališča in odpravljajo potrebo po neposrednem nadzoru kuhališča. IQ senzor, nameščen na pokrivalki posode, nadzira dogajanje v loncu in skupaj s senzorjem vgrajenim v kuhalni coni uravnava temperaturo ter moč delovanja kuhališča.

Samodejno delovanje z IQ senzorji.

100 % slastno!

100 % varnost pred povretjem in prismoditvijo

Patentirana varnostna funkcija SmartSense preprečuje povretje in prismoditev. Kuhališče preko komuniciranja z IQ senzorji zazna povreto tekočino in samodejno izklopi delovanje.

Prevreta in prismojena hrana? Nikoli več!

100 % varno!

Prednastavljeni načini kuhanja in pečenja

IQcook ponuja pet programov kuhanja in pečenja IQsteam, IQpoach, IQboil, IQpro in IQgrill. Po izboru ustreznega programa le s preprostim dotikom aktivirate senzor nameščen na pokrovki posode. Elektronika kuhališča nato spremlja delovanje IQ senzorjev v kuhališču in na pokrovki posode, ki vsak zase preverja stanje v posodi. Inteligentna tehnologija vam zagotavlja samodejno kuhanje ali pečenje brez nepotrebnega stanja ob kuhališču in nenehnega preverjanja stanja v posodi. V primerjavi s kuhanjem brez programa prihrani s prilagajanjem temperature kuhanja IQcook kuhališče kar do 40 % energije.

Štirje prednastavljeni načini kuhanja in prednastavljen način pečenja vam omogočajo samodejno pripravo široke palete jedi. Edinstvena novost je kuhanje s paro, s čimer živila ohranjajo hranilne snovi, vitamine, čvrstost in poln naravni okus.

Izbirate lahko med naslednjimi petimi prednastavljenimi programi.

Ikona - IQsteam

IQsteam

Vitamini ostanejo v hrani
Kuhanje z majhno količino vode ohrani vitamine, minerale ter naravno barvo zelenjave. Neverjetno, za pripravo 1 kilograma zelenjave je potrebno le 0,5 dl vode.
Ikona - IQpoach

IQpoach

Ravno prava temperatura
IQpoach preprečuje, da bi se jedi razkuhale, saj ohranja temperaturo med 71 in 85 °C. Sestavine tako obdržijo svojo naravno barvo, sokove in okus. Jajčka po Benediktovo je sedaj končno mogoče pripraviti tudi doma.
Ikona - IQgrill

IQgrill

Idealno za ljubitelje žara
S kuhališčem IQcook je peka na žaru navdušujoče preprosta, tudi z malo ali nič olja. To je bližnjica do najokusnejše in najbolj zdrave hrane z žara.
Ikona - IQpro

IQpro

Kuharski maraton, z lahkoto
IQpro ponuja preprost način za pripravo jedi, ki zahtevajo več časa, kuhanje s počasnim segrevanjem ali kuhanjem pri nizki, konstantni temperaturi. Izjemno prikladen je pri jedeh, kot je golaž.
Ikona - IQboil

IQboil

Niti ena kapljica ne bo ušla iz posode
Hitro segrevanje do vrelišča in vzdrževanje konstantne temperature je mogoče brez ene same prelite kapljice. V kuhinji bo odslej vse varno in pod nadzorom.

Ostale funkcije kuhalne plošče :

SoftMelt

Ena, dve, čokolada!
Funkcija SoftMelt je namenjena taljenju čokolade ali masla pri stalni temperaturi 42 °C, kar ustvari idealne pogoje za počasno taljenje brez smojenja.

StayWarm

Topel obrok tudi za zamudnike
Funkcija StayWarm ohranja stalno temperaturo 70 °C. Tako jedi ohranijo svoj prvotni okus in temperaturo vse, dokler se jih ne postreže.

Kako deluje IQCook?

Kuhališče ponuja pet prednastavljenih načinov kuhanja in pečenja. Po izboru ustreznega, s preprostim dotikom aktivirate senzor, nameščen na pokrovki posode. Delovanje IQ senzorjev vgrajenih v kuhališču in na pokrovki posode, ki vsak zase preverjata stanje v posodi, spremlja elektronika kuhališča. Inteligentna tehnologija zagotavlja samodejno delovanje in popolnoma odpravlja potrebo po neposrednem nadzoru nad kuhanjem. S prilagajanjem temperature kuhanja, IQcook kuhališče optimira tudi porabo energije, s čimer zagotavlja izdatne, kar do 40 % prihranke električne energije!

IQ senzorji so vgrajeni v vsako kuhalno cono kuhališča in tako omogočajo uporabo izjemne IQcook funkcije na vseh štirih kuhalnih conah hkrati! V kolikor med pripravljanjem jedi nehote na lonec položite napačno pokrovko, IQ senzorska tehnologija zamenjavo zazna in vas obvesti z zvočnim signalom. Kuhanje se tako nemoteno nadaljuje.

Vrhunsko IQcook indukcijsko kuhališče lahko uporabljate tudi na klasičen način kot vsa ostala najzmogljivejša indukcijska kuhališča.

Oglejte si vsa pametna kuhališča iQcook

IQcook kuhališča Gorenje

IQcook kuhališča Gorenje+

Gorenje in chef Bine Volčič

Bine Volčič je kuhar po poklicu, predvsem pa po duši, ki si je svojo strastjo in kreativnim pristopom prislužil ugled tako v gostinski stroki kot tudi med ljubitelji dobre hrane in kuhanja doma. Kot pravi sam, v kuhinji rad hodi po (kulinaričnem) robu, kombinira nove in nore okuse, predvsem pa vsako jed začini z ljubeznijo.

V sodelovanju s chefom Binetom Volčičem smo pripravili recepta, ki vas bosta navdušila.