zapri
...

Tovarna popolnih okusov

Chef Bine Volčič - recepti

Bine Volčič o pečicah Gorenje

"Kulinarika se neprestano razvija, trendi vključujejo tehnike kuhanja in pečenja iz nacionalnih kuhinj po svetu, tudi moderne tehnike se nadgrajujejo iz leta v leto. Vse gre v smeri čim boljšega okusa in čim bolj zdrave priprave hrane. Ponosen sem, da imamo tudi svoje, slovensko podjetje, ki je v špici tehnološkega razvoja oziroma je pogosto korak pred konkurenco. Tako se tudi v domači kuhinji lahko zanesem na Gorenjeve aparate, da bo končni rezultat na krožniku točno takšen, kot si ga želim.

Koračno pečenje je tehnika iz profesionalne kuhinje, ki se vedno bolj uveljavlja tudi pri domači pripravi jedi v pečici. Včasih smo poln pekač potisnili v pečico, nastavili temperaturo in odštevalnik, pa čakali, da je zapiskalo … Zdaj je razumevanje kemičnih procesov pripeljalo do tega, da vemo, da je, recimo, pri mesu priporočljivo najprej »skuhati« beljakovine na meji hitrejše koagulacije (torej okoli 100 °C), da meso ohrani mehkobo in sočnost. Nato ga pečemo v klasičnem smislu pri višji temperaturi, na koncu pa dobimo hrustljavo zapečeno skorjico še s funkcijo žar, torej močno temperaturo od zgoraj. Profesionalni kuharji se znajdemo tudi tako, da sami spreminjamo nastavitve in temperaturo pečice, pač glede na posamezno fazo pečenja. Ampak po zaslugi Gorenja to ni več potrebno in zavest o boljši priprave hrane se bo s to pečico res lahko razširila tudi med ljubitelji kuhanja doma."

Zbirka receptov

V sodelovanju z Gorenjem je Bine Volčič pripravil zbirko receptov za pečico s programom »koračno pečenje« in parno pečico. Pred vami je tako 25 skrbno oblikovanih receptov, ki vam omogočajo pripravo popolnih obrokov. Vsak izmed receptov vsebuje seznam potrebnih sestavin in kratek opis postopka priprave, poleg tega pa smo pri vsakem receptu dodali tudi nastavitve posameznih korakov, z jasno opredelitvijo, kateri grelec oz. kombinacija le-teh je za pripravo izbrane jedi najprimernejša, kakšna sta najoptimalnejša temperatura in čas pečenja ter na kateri nivo v pečici jed postaviti.