zapri
...

Lastnosti hladilno-zamrzovalnih aparatov

Popolna skrb

Predal CrispActive z lučko VitaLight

Izboljšajte prehranske vrednosti sveže hrane
ConvertActive hladilnik z zamrzovalnikom, ki ga po potrebi lahko spremenite v hladilnik, je opremljen s predalom za shranjevanje sadja in zelenjave s posebno VitaLight lučko. Spekter oranžne svetlobe, ki ga VitaLight lučka oddaja, učinkovito zavira proces oksidacije ter s tem izboljšuje hranilne vrednosti svežih povrtnin in sadja.
Ikona - Predal CrispZone s HumidityControl

Predal CrispZone s HumidityControl

Sadje in zelenjava sta sveža, kot z vrta
Sveže sadje in zelenjava se običajno kvarijo in začnejo gniti hitreje kot druga živila. Predal s prostornino 36 l ohranja svežino vseh vrst sadja in zelenjave ob tem pa omogoča tudi nastavitev stopnje vlažnosti.
S HumiditySlider lahko preprosto nastavite vlažnost in tako živilu še dodatno podaljšate življenjsko dobo.
Ikona - Predal FreshZone

Predal FreshZone

Dolgotrajna svežina živil
Predal FreshZone se nahaja na dnu hladilnika in je najhladnejši predel. Poseben ventilator zagotavlja vzdrževanje temperature na približno 3 °C. Tu se živila dobro počutijo in ohranjajo svežino, vonj in barvo kar dvakrat dlje kot običajno.
Ikona - Predal ZeroZone

Predal ZeroZone

Idealen za shranjevanje mesa in rib
Sveže meso, ribe in morski sadeži so živila, s katerimi ravnamo še posebej skrbno, zlasti v toplejših mesecih. Predal ZeroZone ohranja temperaturo okrog 0 °C, s tem pa podaljšuje svežino občutljivih živil ter ohranja njihovo naravno sočnost in hranilne vrednosti. Predal je idealen tudi za shranjevanje mesa ali rib med večurnim mariniranjem.
Ikona - Predal FreshActive

Predal FreshActive

Maksimalna svežina pri modelu ConvertActive
Predal FreshActive, novost v modelih ConvertActive, predstavlja idealno mesto za shranjevanje mesa, rib in morskih sadežev. Temperatura v predalu je par stopinj nižja kot v preostalem hladilnem delu, kar znatno pripomore k podaljšanju svežine živil.
Ikona - Predal XtremeFreeze

Predal XtremeFreeze

Zamrznite hrano hitro, pri zelo nizki temperaturi
Pogosto velja napačno prepričanje, da je zamrznjena hrana pusta in neokusna. Dejansko pa hrana, ki je pravilno zamrznjena, ohrani svojo hranilno vrednost in ostane tudi zelo okusna. Skrivnost je v hitrem zamrzovanju. Najboljši modeli imajo poseben predal XtremeFreeze, v katerem hrana zamrzne 2 krat hitreje kot v običajnih zamrzovalnih predalih, in sicer pri temperaturi –30 °C. Vsi osnovni modeli imajo napredni sistem FastFreeze.
Ikona - Funkcija FastFreeze

Funkcija FastFreeze

Hitrejše zamrzovanje
Funkcija FastFreeze je primerna za hitro in učinkovito zamrzovanje hrane ob večjih nakupih. Deluje intenzivno na izjemno nizki temperaturi –24 °C. Ob vklopu deluje 50 ur in ohranja konstantno temperaturo, nato se samodejno naravna na normalno temperaturo zamrzovalnika – 18°C .
Ikona - Funkcija SuperCool

Funkcija SuperCool

Idealna za shranjevanje po večjih nakupih
Stalna temperatura v hladilniku je najpomembnejša za optimalno shranjevanje hrane. Ob večjih nakupih živil se temperatura v hladilniku poviša, zato je funkcija pospešenega hlajenja SuperCool odlična rešitev. Po aktivaciji deluje 6 ur in ohranja za 3 °C nižjo temperaturo kot je običajno.
Ikona - Program EcoMode

Program EcoMode

Energijski prihranki
Način EcoMode omogoča pomembne energijske prihranke, ko ste na počitnicah oziroma dlje časa odsotni. Ker se vrata hladilnika odpirajo redkeje ali celo ostanejo ves čas zaprta, lahko za čas odsotnosti svoj aparat nastavite na energetsko varčen način in s tem dodatno varčujete

Pametne rešitve

Čarovnija, ki zamrzovalnik spremeni v hladilnik

Samo pri hladilno-zamrzovalnih aparatih ConvertActive
Še ena letošnja novost v Gorenju je kombinirani hladilnik z zamrzovalnikom ConvertActive. Je resnično vsestranski saj lahko, le s preprostim pritiskom na gumb, zamrzovalni del spremenite v hladilnik. Dve uri po vklopu funkcije je temperatura v zgornjem hladilnem delu med 4 in 9 °C, v spodnjem »zamrzovalnem« delu pa med –2 in 3 °C. Z vklopom funkcije ConvertActive se shranjevalna prostornina poveča na kar 307 l in resnično ponudi vse udobje shranjevanja. Z modelom ConvertActive lahko brez skrbi načrtujete veliko zabavo, saj ponuja dovolj prostora za pijačo, prigrizke, sladice in ostale jedi.

* Izberite ta simbol na prikazovalniku, držite ga 5 sekund in nastavite temperaturo med -2 do +3 °C
Ikona - Tehnologija AdaptTech

Tehnologija AdaptTech

Uravnavanje temperature AdaptTech
Kako pogosto odpirate hladilnik?
Pogosto odpiranje vrat povzroči nenaden dvig temperature, zaradi katerega je hrana izpostavljena toplotnemu šoku in se zato lahko hitreje pokvari. Hladilniki ION generation to težavo rešujejo z revolucionarno tehnologijo AdaptTech. V prvem tednu uporabe hladilnika ta sistem spremlja pogostost odpiranja vrat. Ko sistem zazna, ob katerem času so vrata hladilnika najpogosteje odprta, malo pred tem dodatno zniža temperaturo za 1–2 ˚C. Tako hladilnik ves čas vzdržuje optimalno temperaturo in poskrbi, da se hrana ne pokvari.
Ikona - IonAir s sistemom MultiFlow 360˚

IonAir s sistemom MultiFlow 360˚

Idealna mikroklima na vsaki polici
Hladilniki z zamrzovalnikom IonGeneration se ponašajo z naprednim sistemom MultiFlow 360°, s katerim uravnavajo pretok zraka, vlažnost ter temperaturo ter tako ustvarjajo idealne pogoje za vso vašo svežo hrano. Štirinajst prezračevalnih rež skrbi, da se na vsaki polici ohrani enakomerna temperatura in da hrana v hladilniku ne more zmrzniti. V kombinaciji z ionsko tehnologijo IonAir zrak v hladilniku ves čas oskrbuje z negativnimi ioni (anioni), ki čistijo zrak, ga bogatijo s kisikom in izjemno blagodejno vplivajo na živila terznatno podaljšajo njihovo svežino, hrustljavost in hranilno vrednost.
Ikona - IonAir with DynamiCooling

IonAir with DynamiCooling

Enakomerna temperatura v hladilniku
Napreden ventilatorski sistem z dinamičnim hlajenjem skrbi za enakomerno razporejenost ioniziranega zraka in temperature po celotnem hladilniku. Z dodatnimi negativnimi ioni obogaten zrak posnema naravno mikroklimo, zato sveža živila ostanejo sveža dlje časa. Prav tako je hrano mogoče postaviti na katerokoli polico v hladilniku, saj ni temperaturnih razlik.
Ikona - Tehnologija NoFrost Plus

Tehnologija NoFrost Plus

Nič več odtaljevanja. Nič več izsušene hrane.
Sodobna NoFrost Plus tehnologija v zamrzovalnem delu preprečuje nastajanje leda in nabiranje sreža na živilih ter v hladilnem delu preprečuje, da bi se hrana izsušila, saj ohranja njeno vlažnost in svežino. Tako omogoča varčno delovanje, večjo preglednost in popolno izrabo prostora, hkrati pa ni več zamudnega odtaljevanja in čiščenja.
Ikona - A+++

A+++

Najvišja energijska učinkovitost
Vsi Gorenjevi modeli hladilnikov so izjemno učinkoviti in sodijo v energijske razrede od A do A+++. Vse funkcije v teh aparatih imajo skupen cilj – vzdrževanje idealne mikroklime in zmanjšanje porabe energije. Inverterski kompresor in vakuumske stene, ki zagotavljajo odlično izolacijo, so najpomembnejše lastnosti za zagotavljanje visoke učinkovitosti izdelkov. Energijski razred A+++ prihrani do 60 odstotkov več energije kot običajni energijski razred A.
Ikona - Inverterski kompresor InverterCompressor

Inverterski kompresor InverterCompressor

Stabilni, tihi in zdržljivi
Eden od razlogov za tako visoko energijsko učinkovitost hladilnikov ION generation se skriva v notranjosti aparata. Inverterski kompresor InverterCompressor svoje delovanje prilagaja natančno izmerjeni temperaturi v hladilniku Z naraščanjem temperature v notranjosti hladilnika ob odpiranju vrat, se hlajenje samodejno okrepi. S tem se izognemo prevelikemu nihanju temperature in s tem hitrejšemu kvarjenju živil. Inverterski kompresor maksimalno delovanje doseže precej hitreje kot običajni kompresor, zato je učinkovitost zelo visoka. Deluje tiho, stabilno in dolgotrajno.

Preprosta uporaba

SensoTech

Napredno upravljanje preko LED zaslona
Napredno elektronsko upravljanje preko LED zaslona omogoča precizno nastavitev temperature v hladilniku in zamrzovalniku linije Superior. Nežen dotik simbolov za XtremeFreeze, FastFreeze, SuperCool in EcoMode poskrbi za njihov vklop. Posebna signalna lučka in zvočni signal pa uporabnika opozorita na nenadno zvišano temperaturo v aparatu.
Ikona - Elektronsko upravljanje preko LED zaslona

Elektronsko upravljanje preko LED zaslona

Vedno ravno prav ohlajena živila
Elektronsko upravljanje preko LED zaslona na hladilniku ali zamrzovalni omari linije Advanced poskrbi za uporabniku prijazno in udobno nastavitev temperature v notranjosti. Upravljalni zaslon na hladilniku omogoča še aktivacijo SuperCool funkcije, na zamrzovalni omari pa vklop FastFreeze funkcije. Na zaslonih obeh aparatov pa se ob nenadno zvišani temperaturi zasveti posebna signalna lučka in zasliši zvočni signal.
Ikona - Predal XXL SpaceBox

Predal XXL SpaceBox

Dovolj prostora tudi za največje kose živil
V najprostornejšem predalu za shranjevanje zamrznjene hrane lahko shranite poleg večjih količin tudi največje kose živil. Idealen je za zamrzovanje purana, večjih kosov mesa, večje količine pic ali doma spečene torte. Predal lahko tudi odstranite in tako pridobite še več zamrzovalnega prostora.
Ikona - Nastavljive poličke SimpleSlide

Nastavljive poličke SimpleSlide

Za visoke in nizke steklenice
Poličke v vratih kombiniranih hladilnikov ION generation prenesejo težo do 5 kg. S pomočjo funkcije SimpleSlide jih lahko preprosto premikate navzgor ali navzdol, kot vam ustreza. To je zlasti prikladno za visoke steklenice, ki se rade zataknejo med poličkama. Zlaganje steklenic in tetrapakov vseh oblik in velikosti je preprosto in hitro. Zato so tudi vrata hladilnika odprta manj časa kar dodatno pripomore k prihranku energije.
Ikona - Police PullOut

Police PullOut

Povlecite in si postrezite
Izvlečne police omogočajo, da je celotna vsebina hladilnika dostopna hitro in enostavno. Hrana v ozadju je laže dosegljiva, zato vam ni treba več brskati po hladilniku. Police iz kaljenega stekla so izredno odporne in zdržijo tudi do 22 kg teže.
Ikona - Posoda MultiBox 3 v 1

Posoda MultiBox 3 v 1

Praktična in večnamenska
Ta enkratna večnamenska posoda je nameščena v vratih hladilnika. Ker negativno nabiti ioni s kroženjem znotraj hladilnika uničujejo bakterije, predstavlja MultiBox posoda idealen prostor za shranjevanje sirov s plemenito plesnijo in drugih živil z močnim vonjem. Poleg tega lahko silikonski pokrov uporabite tudi kot podstavek za jajca ali posodico za led.
Ikona - Nosilec za steklenice

Nosilec za steklenice

Pravo mesto za steklenice in pločevinke
Za steklenice je v hladilniku poseben nosilec. Nameščen je pod stekleno polico, tako da je izraba prostora za shranjevanje v notranjosti čim bolj optimalna. Nanj je mogoče v dveh nivojih položiti 9 buteljk ali 14 pollitrskih pločevink.
Ikona - Osvetlitev LedLight

Osvetlitev LedLight

Pregleden in učinkovit
LED osvetlitev v hladilnikih ION generation prinaša dve izjemni prednosti – dovršen izgled in učinkovitost. Poleg tega, da zagotavlja odlično osvetlitev, je tudi izredno učinkovita. Njena življenjska doba je trikrat daljša od običajnih žarnic, prihrani pa desetkrat več energije.
Ikona - Odmični ročaji

Odmični ročaji

Za lažje odpiranje
Ergonomsko oblikovan ročaj aparata za lažje in bolj intuitivno odpiranje vrat je izdelan iz pristnih materialov, odlikuje pa ga dober oprijem. Skupaj z njegovo premišljeno pozicijo in dolžino je tako prijaznejši do uporabnika.
Ikona - Genuine Inox

Genuine Inox

Vse prednosti nerjavnega jekla
Vse hladilnike IonGeneration odlikuje poseben estetski videz, kjer najbolj izstopajo jeklena vrata iz nerjavne pločevine. Prevlečena so s posebno TouchFree prevleko, ki preprečuje videz prstnih odtisov, je enostaven za čiščenje in zato daje vedno čist videz. Nerjavno jeklo s svojo odpornostjo podaljšuje življenjsko dobo aparata, hkrati pa ga je mogoče popolnoma reciklirati.
Ikona - Funkcija odpiranja vrat SlotIn

Funkcija odpiranja vrat SlotIn

Ni omejitev pri odpiranju vrat
Vse več sodobnih potrošnikov je mnenja, da je funkcija SlotIn nepogrešljiva. Rešitev je idealna, če morate hladilnik postaviti neposredno ob steni, pultu ali drugem aparatu. Zahvaljujoč sistemu SlotIn se vrata enostavno odprejo pod pravim kotom kar zagotavlja odlično dostopnost in preglednost nad živili.