zapri
...

Lastnosti

60 do 75 % nižji stroški ogrevanja

Toplotne črpalke za svoje delovanje kar 3/4 potrebne energije pridobijo brezplačno iz okolja, v katerem živite. V zemlji, podtalni vodi ali zunanjem zraku so namreč shranjene ogromne količine toplotne energije, ki jo lahko s pomočjo toplotnih črpalk pretvorite v ogrevalno energijo. Prihranek je občuten tudi v primerjavi z ostalimi klasičnimi ogrevalnimi sistemi. Za svoje delovanje porabijo namreč bistveno manj električne kot oddajo toplotne energije.

Enostavno upravljanje

Pri ogrevanju s toplotnimi črpalkami odpadejo tako čas, skrb in dodatno delo kot tudi denar za dobavo ostalih vrst kuriv. Vsi sistemi omogočajo izredno priročno in enostavno upravljanje. S celotnim sistemom lahko upravljate tudi daljinsko.

Investicija v prihodnost

Če se danes odločate za ogrevanje s toplotno črpalko, se zavedate, da gre za investicijo v naslednje srednjeročno obdobje. Njena resnična vrednost je v številnih merljivih in nemerljivih argumentih. Poleg varnosti naložbe, prilagodljivosti, nizkih stroškov ogrevanja, udobja ter številnih ekonomskih in ekoloških koristi, predstavlja pravzaprav naložbo v vašo prihodnost in prihodnost vaših otrok. Električna energija je hkrati tudi edini funkcionalni energent, ki ga Slovenija sama pridela in je s tega stališča tudi najbolj zanesljiv vir energije.

Električni pretočni grelec BFU 3, 6 in 9 kW

Električni pretočni grelec je v osnovi namenjen za namestitev s toplotno črpalko za gretje individualnih objektov. Zaradi potrebe po dogrevanju se vgrajuje predvsem pri toplotnih črpalkah zrak/voda. Toplotna črpalka zrak/voda pri nizki temperaturi vira (npr. -15°C) namreč ne more več sama zadostiti ogrevalnih potreb objekta, zato s pomočjo električnega pretočnega grelca dogrevamo ogrevalno vodo na želeno temperaturo. 3 stopenjski grelec, glede na ogrevalne potrebe dogreva z 3, 6 ali 9 kW grelne moči. Električni pretočni grelec vsebuje zaščito proti pregrevanju in kontaktor za zunanjo nastavitev treh nivojev moči. Električni modul je izdelan na principu potopljenega grelca v posodo z vodo ali električni grelnik vode brez tople sanitarne vode. Nerjaveče električne spirale in posoda sta izdelana iz kislinsko odpornega jekla, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo.

Inteligentno elektronsko krmilje

Energetsko učinkovito delovanje ogrevalne naprave je v prvi vrsti odvisno od učinkovitega krmilja, ki ga premore toplotna črpalka. Inteligentno elektronsko krmilje toplotne črpalke Gorenje uravnava pravilnost delovanja same naprave glede na zunanje vhodno-izhodne parametre in tako krmili obtočne črpalke, mešalne ventile, potopne črpalke, zaporne ventile idr.

Novogradnja, sanacija ali menjava ogrevalnega sistema

Toplotna črpalka je idealna rešitev za ogrevanje in hlajenje pri novogradnjah, sanacijah ali ob menjavi ogrevalnega sistema. Ker deluje na principu nizkotemperaturnega ogrevanja, je primerna tako za talno kot tudi za stensko ogrevanje ali kombinacijo obojega. Primerne so tudi za sanirane objekte z radiatorskim ogrevanjem. Kadar nam tudi v najhladnejših dneh zadošča temperatura ogrevalne vode do 62°C, so toplotne črpalke tako najcenejši vir ogrevanja.

ON/OFF regulacija

Toplotne črpalke Gorenje delujejo po principu ON/OFF sistema. Ključna komponentna, ki določa način regulacije je kompresor. V toplotnih črpalkah Gorenje je vgrajen visokokakovosten Scroll kompresor, ki ga odlikujeta učinkovito in tiho delovanje ter dolga življenjska doba. ON/OFF sistemi zaradi zmanjšanja števila vklopov in izklopov kompresorja obvezno potrebujejo zalogovnik ogrevalne vode. Manjše število vklopov kompresorja pomeni daljšo življenjsko dobo toplotne črpalke. Pri ON/OFF sistemu toplotna črpalka oziroma agregat (kompresor) toplotne črpalke deluje dokler se temperatura v zalogovniku ne doseže nastavljenega temperaturnega nivoja. Sledi izklop kompresorja in mirovanje vse dokler temperaturni senzorji v zalogovniku ne zaznajo določenega padca temperaturnega nivoja. Nato sledi ponovni vklop toplotne črpalke, ki obratuje dokler ne dvigne temperature ogrevalne vode v zalogovniku na nastavljeno vrednost. Višina temperaturnega nivoja v zalogovniku je odvisna od toplotne izolacije objekta in načina ogrevanja. Pri radiatorskem načinu ogrevanja so temperaturni nivoji višji, npr. 45 - 55°C, medtem ko se pri talnem gretju temperatura giblje v temperaturnem območju 25 - 35°C.

Preverjen in zanesljiv ogrevalni sistem s toplotno črpalko

Princip delovanja toplotnih črpalk poznamo že zelo dolgo. Za primer lahko vzamemo hladilnik v vašem domu, ki deluje tako, da odvzema toploto iz svoje notranjosti in jo prenaša v okolico ter jo tako segreva. Pri toplotni črpalki govorimo ravno o obratnem procesu. Z odvzemom toplote iz okolice, črpalka s pomočjo električne energije, ki poganja kompresor, to toploto spremeni v koristno toplotno energijo, ki jo nato lahko uporabimo za ogrevanje ali celo hlajenje prostorov. Preprosto in učinkovito, kajne?

Pozimi toplo, poleti hladno

Edinstvena tehnologija toplotnih črpalk omogoča, da lahko vaš ogrevalni sistem pozimi ogreva in poleti hladi. Zaradi izjemnih termodinamičnih lastnosti in zmožnosti prenosa maksimalne količine toplotne energije iz okolice, lahko poleg varčnega ogrevanja prostorov celo leto ogrevamo tudi sanitarno vodo. Še več, z minimalno investicijo lahko sistem izkoristimo tudi za hlajenje tako pri stenskem toplozračnem, kot tudi pri talnem ogrevanju.