zapri
...

Lastnosti

LED zaslon

LED zaslon na klimatski napravi prikazuje vaše nastavitve, da je delovanje vselej pregledno.

1 W v stanju pripravljenosti

V stanju pripravljenosti klimatska naprava samodejno preide v varčevalni režim. Namesto 5W je poraba le 1W na uro, kar pomeni 80-odstotni prihranek energije.

12 stopenj hitrosti notranjega ventilatorja

Notranji ventilator klimatske naprave ima 12 hitrostnih stopenj, kar pomeni izjemno prilagodljivo, učinkovito in prijetno delovanje v skladu z vašimi željami.

Možnost priklopa z dveh strani

Priključitev drenažne cevi ter električne in plinske povezave z leve ali desne strani omogoča lažjo namestitev.

Usmerjevalniki zraka

Funkciji hlajenja
V funkciji hlajenja se usmerjevalniki zraka obrnejo nasproti urinega kazalca, torej naravnost. Hladen zrak je tako usmerjen pod strop, kar omogoča hitro in enakomerno hlajenje prostora. V funkciji gretja pa so usmerjevalne lamele obrnjene navzdol, kar zagotavlja hiter in enakomeren temperaturni dvig.

Zaščita pred mrzlim zrakom

Funkcija, ki ob vklopu režima ogrevanja preprečuje takojšnje pihanje mrzlega zraka, saj se hitrost ventilatorja prilagaja temperaturi uparjalnika. Zagotavlja več ugodja in prijetnejši občutek bivanja v prostoru.

Turbo delovanje

Funkcija pospešenega delovanja
Funkcija pospešenega delovanja vam omogoča kar najhitrejše doseganje prednastavljene temperature.

Avtomatsko delovanje

Optimalen način delovanja
Z izbiro avtomatskega načina delovanja klimatska naprava s pomočjo temperaturnega senzorja uravnava optimalen način delovanja med gretjem, hlajenjem in razvlaževanjem.

Avtomatski ponovni zagon

Samodejno delovanje naprave na shranjenih nastavitvah
V primeru, da pride do prekinitve dovoda električnega toka, ob ponovnem vklopu klimatske naprave funkcija avtomatskega ponovnega zagona omogoči samodejno delovanje naprave na shranjenih nastavitvah.

Kompakten dizajn

Manjše dimenzije
Kompakten dizajn klimatskih naprav ob manjših dimenzijah zagotavlja vse prednosti velikih! Odlikuje jih tiho in ekonomično delovanje. Nastavljanje je preprosto – s pomočjo digitalnega daljinskega upravljalnika ali pa s prednastavitvami.

Avtomatsko odtajevanje

Avtomatsko odtajevanje zunanje enote v režimu ogrevanja in s tem prepreči zamrzovanje uparjalnika.

Samodejno premikanje loput

S samodejnim premikanjem horizontalnih loput v točno določenem zaporedju klimatska naprava zagotavlja optimalno distribucijo in pretok hladnega ali toplega zraka po prostoru.

Odvlaževanje

Samodejni preklop med hlajenjem in ogrevanjem
Klimatska naprava samodejno preklaplja med ogrevanjem in hlajenje, kar omogoča visoko stopnjo odvlaževanja. Sobna temperatura se pri tem ohranja na konstantni ravni.

Zaščita prostora pred zmrzovanjem

Prostor v zimskih mesecih zaščitimo pred zmrzovanjem
S pomočjo te funkcije lahko prostor v zimskih mesecih zaščitimo pred zmrzovanjem. V prostoru se vzdržuje temperatura 8°C.

Funkcija zasilnega delovanja

Če je klimatska naprava nujno potrebna, omogoči delovanje v primeru okvare temperaturnega tipala in prepreči izklop.

HEPA filter velike gostote

Izjemno učinkovit HEPA filter, ki v primerjavi s klasičnimi filtri iz prostora zajame kar 80 % več prašnih delcev, kar zagotavlja še bolj svež in čist zrak.

ECO mode

ECO mode delovanje
Napredna funkcija, ki vam vsakodnevno zagotavlja optimalno bivalno klimo in velik prihranek energije. Z vklopom funkcije preide klimatska naprava za 8 ur v poseben varčevalni režim, ki zniža porabo za kar 60 %, z izjemno tihim delovanjem pa ohranja mirno okolje in občutek popolnega ugodja.

Sobni termostat

V primeru vklopa funkcije daljinski upravljalnik prevzame vlogo sobnega termostata. Klimatska naprava tako regulira temperaturo v prostoru glede na temperaturo na lokaciji, kjer se nahaja daljinski upravljalnik.

Pomnjenje položajev loput

Ob ponovnem zagonu klimatske naprave se bodo lopute za usmerjanje izpiha zraka postavile v položaj, ki ste ga glede na vaše želje in prostor nastavili ob zadnji uporabi.

Ročni vklop

Možnost vklopa in izklopa klimatske naprave z gumbom, brez daljinskega upravljalnika.

Mono / multi kompatibilnost notranjih enot

DC Inverter in Super DC Inverter
Notranje enote DC Inverter in Super DC inverter se lahko uporabijo tako pri mono kot multi inverterskih klimatskih napravah.

Nočni režim delovanja

Funkcija nočnega delovanje
Funkcija nočnega delovanje omogoča avtomatsko zviševanje moči hlajenja oz. zniževanje moči gretja za 1°C prvi dve uri delovanja. Takšno nastavitev nato sistem ohranja naslednjih 5 ur, nakar se samodejno izklopi.

Detekcija spuščanja hladilnega sredstva

Klimatska naprava avtomatsko detektira spuščanje hladilnega sredstva, kar omogoča dodatno zaščito kompresorja.

Samočistilna funkcija

Samodejno osuši izmenjevalnik toplote
Samočistilna funkcija po končanem delovanju v režimu hlajenja samodejno osuši izmenjevalnik toplote v notranji enoti ter ga pripravi za naslednje delovanja. S tem preprečimo nastanek plesni in neprijetnega vonja iz klimatske naprave.

Super ionizator

Klimatsko napravo odlikuje super ionizator, ki v zrak sprošča za telo izredno pomembne in koristne pozitivne in negativne ione, ki jih
potrebujemo za celično presnovo in druge življenjske funkcije. Z učinkovitim filtracijskim sistemom iz zraka odstranjuje cvetni prah, vonjave, dim in prašne delce, s čimer vam zagotavlja vselej svež in čist zrak.

Autodiagnostika in samozaščitna funkcija

Ob morebitni napaki ali okvari se klimatska naprava samodejno izključi, da prepreči nadaljnje poškodbe. Na zaslonu se izpiše koda napake, kar olajša delo serviserju.

5 stopenj hitrosti zunanjega ventilatorja

5 stopenj hitrosti zunanjega ventilatorja
Zagotavlja boljši izkoristek delovanja klimatske naprave in večje ugodje bivanja.

Tiho delovanje

Nižja hitrost, tišje delovanje klimatske naprave
Konstrukcijska izvedba in izbira najboljših materialov za posamezne dele klimatske naprave, predvsem izmenjevalca, ventilatorja in loput, omogoča ustrezen pretok zraka preko naprave tudi pri nižji hitrosti. Nižja hitrost vrtenja ventilatorja neposredno omogoča tišje delovanje klimatske naprave.

Energetski razred A, A+ in A++

Visoko energetska učinkovitost aparata in nizka poraba energije
Izkoristki klimatskih naprav Gorenje so v skladu s zahtevami Evropske direktive za daljše časovno obdobje. To pomeni visoko energetsko učinkovitost aparata in nizko porabo energije. Koefi cient SEER pri hlajenju in SCOP pri gretju prikažeta razmerje vložene električne energije in pridobljene hladilne oz. grelne moči pri različnih pogojih. Koefi cient SEER višji od 5,1 in SCOP višji od 3,4 pomeni uvrstitev klimatskih naprav DC Inverter v energijski razred A. Koefi cient SEER višji od 5,6 in SCOP višji od 4 pomeni uvrstitev klimatskih naprav Super DC Inverter v energijski razred A+. Koefi cient SEER višji od 6,1 pomeni uvrstitev klimatskih naprav v režimu hlajenja v razred A++.

Wi-Fi UPRAVLJANJE

Klimatska naprava Eco Super I-Inverter Gorenje vam poleg klasičnega upravljanja z daljincem omogoča tudi enostavno upravljanje prek brezplačne aplikacije za pametne mobilne naprave – doma, v službi, na počitnicah, kjerkoli! Za spremljanje in spreminjanje nastavitev ter vklop ali izklop želenih funkcij potrebujete le brezžično internetno povezavo.