zapri
...

Filtri

Sestavljen filter

Ta poseben filter je sestavljen iz več različnih spodaj navedenih filtrov in s tem združuje več različnih lastnosti.

Srebrni ionski filter

Srebrni ioni že v izredno majhni količini uničujejo bakterije in mikroorganizme, saj njihova absorpcija v celice uničuje celično strukturo in zmanjšuje vnos materij potrebnih za njihovo življenje. S tem dejansko preprečujejo njihovo nadaljnjo celično delitev, kar povzroči, da bakterija odmre. Ioni srebra učinkujejo na različne bakterije in mikroorganizme, so popolnoma brez vonja, sterilni in zdravju neškodljivi. Srebrni ioni se uporabljajo za razkuževanje pred legionelo, v rehabilitacijskih in plavalnih bazenih, v hladilnih stolpih, za zdravljenje opeklin in kožnih bolezni ter pri številnih ostalih primerih, kjer je sterilnost ključnega pomena.

Hladni katalitični filter

Filter deaktivira škodljive kemične pline, kot so formaldehyde (HCHO), amoniak (NH3) in drugi, ter iz zraka odstrani vse aerosole (prah, dim ali meglica).

Nano filter

Nano filter odstranjuje neprijetne vonjave, osveži zrak in uničuje bakterije in viruse.

C - vitamin filter

Filter zrak v prostoru napolni z vitaminom C, kar mehča kožo in zmanjšuje stres. Življenjska doba tega filtra je 2 leti.

Ionizator

Ionizator je naprava, ki ustvarja negativne ione in jih oddaja v prostor. Negativne ione naš organizem nujno potrebuje za celično presnovo in vse najpomembnejše življenjske funkcije. Pomanjkanje ionov povzroča slabo prekrvavljenost možganov in drugih organov ter upočasni izločanje škodljivih snovi iz telesa. Posledice tega so slabo počutje, utrujenost, upočasnjeno razmišljanje in odzivanje, občutek napetosti in razdražljivosti. Telesni znaki pa so izsušeno grlo, pekoče oči, hripav glas, zamašen nos, kašelj in vrtoglavica. Negativni ioni so torej prav tako pomembni kot vitamini in minerali. Pomanjkanje negativnih ionov v prostorih nastopi zato, ker se na sintetičnih materialih, televizijskih in računalniških ekranih ter drugih aparatih ustvarja statična elektrika, ki privlači negativne ione. Količino negativnih ionov zmanjšujejo tudi centralna kurjava, visokonapetostna električna napeljava, hišni prah, cvetni prah, bakterije in različni delci, ki lebdijo v zraku. V gozdovih, ob morju, jezerih in slapovih je celo do 50.000 ionov/cm3, v zaprtih prostorih pa njihova količina pade pod 50 ionov/cm3. Najnižja, še sprejemljiva količina za ugodno počutje, je 1000 ionov/cm3.