zapri
...

Sous-vide kuhalnik

Gurmanski užitki v udobju vašega doma

Za popolno pečen, slasten zrezek vam zdaj ni več potrebno odšteti gore denarja v vrhunski restavraciji. Sous-vide, sodoben kuhinjski pomočnik iz Gorenja, namreč pričara okus gurmanskih specialitet kar v udobju vašega doma. Sous-vide (francoski izraz za kuhanje v vakuumu) je novost na našem trgu, ki omogoča kuhanje v vakuumu v temperaturno stabilnem okolju in s tem najboljše rezultate; zrezek ne bo nikoli več zunaj trd in zažgan, znotraj pa še krvav.

Uporaba kuhalnika Sous-vide

Uporaba je preprosta – vakuumsko zapakirate meso, zelenjavo, ribo ali kakšno drugo živilo, ki mu po želji dodate začimbe ali zeliščno maslo ter vstavite v Sous-vide kuhalnik, ki nato sam poskrbi za vse ostalo, vi samo določite želen čas kuhanja.  Za hrustljavo skorjico zrezek na koncu samo še na hitro popečete in voila – specialiteta je pripravljena! In ne bodite presenečeni, če bodo gostje mislili, da imate osebnega kuharja, tako dober bo zrezek! Poleg mesa pa lahko pripravite tudi vrsto drugih jedi, od umešanih jajc do posladkov – odkrili boste povsem nove in polne okuse, kajti vsi sokovi, hranila in arome ostanejo med kuhanjem točno tam, kjer naj bi ostali – v hrani. Zdravo, okusno, slastno s pomočjo sodobnega domačega chefa v vaši kuhinji – kuhalnika Sous-vide iz Gorenja.

Kako pripraviti okusni obrok z Sous-vide kuhalnikom?

 1. Pripravite meso
  Začinite meso z vašimi najljubšimi začimbami.
   
 2. Vakumirajte
  Vse sestavine vstavite v vakuumsko vrečko.
   
 3. Kuhanje
  Vrečko vstavite v aparat in pričnite s kuhanjem.
   
 4. Postrezite
  Okusen obrok je pripravljen in ga lahko postrežete.

Prostornina 6 l
Nastavitev temperature od 40°C to 90°C 
Meni za počasno kuhanje ima nastavitve za nizko, visoko in avtomatsko nastavitvijo toplote
Elektronski nadzor temperature za popolno in enakomerno kuhanje
Elektronski odštevalnik časa
Enostaven za uporabo
Pomivanje v pomivalnem stroju

Več o izdelku

Kaj pomeni kuhanje Sous-vide

Metoda kuhanja znana pod nazivom 'Sous Vide' je zelo priljubljena v številnih priznanih restavracijah. 'Sous Vide' je francoski izraz, ki pomeni 'pod vakuumom' in opisuje hrano vstavljeno v vrečko v kateri ni zraka, in ki je potopljena v vodno kopel. Hrana se dlje časa kuha na natančno nastavljeni nizki temperaturi, s čimer se doseže najboljši možni okus in mehkoba. Kuhanje v vakuumu omogoča da se hrana kuha v lastnem soku ob prisotnosti raznih začimb. Vsi vitamini in minerali tako ostanejo v hrani in poudarijo naraven okus hrane. Zaradi tega je hrana bolj zdrava, mehkejša in okusnejša.

Meso, ki se pripravlja v načinu 'Sous Vide' je mehkejše, tako da se za pripravo lahko uporabljajo tudi kosi mesa, ki so nekoliko slabše kakovosti, vendar polnejšega okusa, na primer podplečje (bržola) ali hrbet (šimbas). Ker omogoča metoda 'Sous Vide', da je v posamezni vrečki samo en kos mesa, kuha pa se lahko več vrečk hkrati, lahko hkrati ustrežemo več različnim okusom, željam ali prehranskim potrebam.

Ker je po Sous Vide metodi sestavine skoraj nemogoče prekuhati, je možna priprava hrane v naprej, kar je odlično za družinske obroke in zabave.

Kaj o sous vide menijo zahtevni uporabniki?

Simon Šketa, SKETA.si

»Moje jedi so enostavne in okusne. Recepti SKETA.si so za ljudi, ki niso brez skrbi in cenijo svoj čas. Sous-vide sem takoj prepoznal kot zelo uporabno orodje. Povsem enostaven je za uporabo. Omogoča drznost pri jedeh in tisto piko na i, s katero lahko navdušimo goste, predvsem pa sebe in bližnje. Ker si zaslužimo najboljše ne zgolj v dragih restavracijah, temveč predvsem doma. Ko vidim aparat sous-vide na kuhinjskem pultu vem, da imam skoraj vedno opravka z radovednimi ljudmi, ki cenijo dobro hrano in inovativne načine, kako jo ustvariti doma. Postopek je enostaven. Sestavine začiniš, prestaviš v vrečko, pripraviš v sous-vide in nato, recimo pri mesnih izdelkih, na hitro popečeš na žaru ali v ponvi. Priporočam.«

 

Sašo Šketa, Presno.si

»Kuhanje sous-vide je ustvarjalno, zabavno in enostavno. Ne zgolj glavne jedi, tudi sladice so odličen poligon za raziskovanje. Okusi so intenzivnejši, barve bolj vibrantne, arome in teksture pa v popolnosti izrazijo svoj karakter. Sous-vide tehnika omogoča, da pripravimo vrhunsko kulinarično izkušnjo v udobju domače kuhinje in dobrih prijateljev. Več kot odlično.«

Video predstavitev